Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nem tétlenkedtek a hegyi csendőrök

Annak ellenére, hogy munkájuk nem mindig a nagynyilvánosság előtt zajlik, a csendőrség hegyvidéki kirendeltségeinek munkatársai számos küldetést teljesítettek a közrend megőrzésének érdekében, az idei évben.

A biharfüredi kirendeltség munkatársai 181 küldetést hajtottak végre a turistaösvényeken való rendfenntartás érdekében, 15 esetben biztosítottak különböző kulturális és közösségi eseményeket, 18 alkalommal szálltak ki telefonon tett lakossági bejelentés nyomán, 12 közös programban vettek részt más intézményekkel és 9 mentést hajtottak végre. A téli időszakban a leggyakrabban hóban ragadt gépkocsik kiszabadításához riasztották őket.

nem tetlenkedtek 1

A pádisi kirendeltség emberei 43 alkalommal járőröztek, 16 küldetést hajtottak végre a hegyi turistaösvények rendfenntartásáért, egy sporteseményt és 15 kulturális-közösségi eseményt biztosítottak, 11 alkalommal szálltak ki a 112-es egységes segélyhívószámra tett lakossági bejelentés nyomán, 13 küldetést hajtottak végre az Erdélyi Szigethegység Természetvédelmi Terület felügyelőségével, illetve további 4-et az erdészeti igazgatósággal, egyet egy bírósági végrehajtóval és 4 mentést hajtottak végre. Ezen felül 10 szabálytalankodó személyt részesítettek írásos figyelmeztetésben és további 8 személyt büntettek pénzbírságra, 2800 lej összértékben.

A harmadik aktív kirendeltség a Félix Fürdő-Püspökfürdői volt.  Az itteni csendőrök 76 önálló- valamint 154 közös járőrözésen vettek részt a rendőrséggel, melyek során 16 törvénysértést azonosítottak. Ebben a térségben osztották ki a legtöbb büntetést. Nem kevesebb, mint 47 személyt szankcionáltak, összesen 13.450 lej értékű pénzbírsággal.

A hegyi csendőrök az elkövetkező periódusban tíz hirdetőtáblát helyeznek majd ki, különböző turisztikai objektumoknál – elsősorban barlangok bejáratánál – egy a svájci csendőrséggel folytatott közös projekt keretében, amely nem csak Bihar megyét érinti.

Sz. G. T.