Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nem kapnak fizetést a PNL miatt

Eredménytelennek bizonyult mind a ma délelőttre összehívott rendkívüli, mind a délután megtartott azonnali megyei tanácsülés, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakciója mindkét ülésről távol maradt.

Délelőtt a projektek illetve a megyei tanácsnál és annak alárendelt intézményeinél dolgozók fizetése mellett az új tanácsos beiktatása is szerepelt a napirenden, délután már csak a fizetésekről kellett volna dönteni, ez azonban nem történt meg, így egyelőre – hacsak nem találnak más megoldást – biztosnak látszik, hogy az emberek a PNL-sek magatartása miatt nem kapják meg szeptemberi bérüket.

Az ülésen többen is „Köszönjük” PNL feliratú papírt tartottak fel

Az ülésen többen is „Köszönjük” PNL feliratú papírt tartottak fel

Az ülés végén Pásztor Sándor elmondta, kivételt tett, nem tűzte napirendre az új tanácsos megválasztását délután, a PNL-sek azonban még azt a két pont megvitatására sem jöttek el, amelyekkel a bérekről kellett volna dönteni, végül idézte a közigazgatási törvény megyei tanácsosokra vonatkozó részleteit, többek között azt, hogy részt kell venniük az üléseken. Azt is elmondta: megnézte Dacian Foncea PNL-s tanácstag nyilatkozatát, mely szerint vállalják a felelősségek a bérek elmaradás miatt, ő ezt nem szeretné, ezért tettek meg mindent, hogy elkerüljék az előállt helyzetet.

Ioan Mang alelnök (PSD) elmondta, hogy megvizsgálják milyen törvényes lehetőségek vannak a tanácstagok megbüntetésére. Traian Bodea (ALDE) alelnök elmondta: októbertől kezdve havi tanácsi jövedelmét felajánlja a tenkemocsári (Dumbrava) öregotthonnak, mivel nem akar olyan bért elfogadni, amiért nem dolgozik meg – ez pedig jelenleg lehetetlen.

Fried Noémi Lujza