Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nem és nem akarnak munkaügyi központot a liberálisok

Szeptember 13-i rendkívüli ülésén újra napirendre tűzte a Bihar megyei önkormányzat azt a határozattervezetet, mellyel egy kétezer négyzetméteres területet kap tíz évre használatba a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) azért, hogy egy RO-HU pályázattal egy , a munkaerőpiac felmérésével és szakképzéssel is foglalkozó központot építenének.

egeszsegugyi

Mint arról a Reggeli Újság beszámolt, a megyei tanács augusztusi ülésén is napirendre tűzték a tervezetet, akkor azonban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tanácstagjai nem szavazták meg a kétharmados többséget igénylő határozattervezetet, mivel szerintük a központot nem a Traian Blajovici, hanem a Rulikowski (ma Armatei Române) utcában, a Területi Munkaügyi Felügyelőség, Kataszteri Hivatal stb. közelébe kellene építeni.

A PNL-sek akkor kijelentették: ha ott lesz a központ, ahol ők szeretnék, jóváhagyják a szükséges tanácsi határozatot.

Szerdán sem történt ez másként, a PNL-sek továbbra sem tartják megfelelőnek a kijelölt helyet, így a tervezet ellen szavaztak. Az ülés végén Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök elmondta, már az előző ülésen is próbálta meggyőzni a liberális frakciót, hogy nem a legjobb hozzáállás csak azért is megbuktatni egy anyagot, és az általuk javasolt területre a tanács új székhelyét építenék fel, ha lesz rá anyagi lehetőség. A projektet azonban októberig be kell nyújtani, ezért arra gondolt, a közeljövőben tárgyal a Várad környéki települések önkormányzataival, hiszen ha Nagyváradnak nincs szüksége erre a központra, akkor biztosítsanak ők telket a központnak, úgy, hogy a megyei tanácstól megkapnak minden szükséges segítséget.

F. N. L.