Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nem épül az autópálya

Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alelnöke és Csomortányi István, a Néppárt Bihar megyei szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót tegnap az észak-erdélyi autópálya építésének állapotával kapcsolatban.

Zatykó Gyula és Csomortányi István

Zatykó Gyula és Csomortányi István

Az EMNP nagyváradi, Kálvin János utca 1. szám alatti székhelyén tartott sajtótájékoztatón hívta fel Zatykó Gyula és Csomortányi István a lakosság figyelmét az észak-erdélyi autópálya tizenhárom éve akadozó építési munkálataira, amelynek stagnálása az ország vezetőinek köszönhetően egy újabb szégyenfoltot jelent.

Zatykó Gyula megemlítette, hogy július 11-én, kedden, lerakták az M4-es autópálya Berettyóújfalu–Nagykereki országhatár közötti szakaszának alapkövét. Ennek folytatása lenne az A3-as autópálya (Észak-erdélyi autópálya, Autostrada Transilvania), amellyel egy 2003-ban megkötött megállapodás alapján 2020-ra kellene elkészülnie a román államnak az Országos Út- és Autópálya-építő Társaság (CNADNR) közreműködésével. Az építés alatt álló, Brassót Borssal összekötő 415 kilométeres autósztrádából azonban mostanáig csak rövid szakaszok készültek el: a Bukarest – Ploieşti – Brassó – Marosvásárhely – Kolozsvár – Nagyvárad – Bors útvonalból egyelőre a Bukarest–Ploieşti (56 km) és a Kolozsvárt elkerülő Aranyosgyéres-Gyalu (52,5 km) szakaszok. Zatykó Gyula a beruházás országos jelentőségét hangsúlyozta ki elsősorban, hiszen a sztráda Bukarest számára gyors és szabad autóutat nyitna Nyugat-Európa felé, egészen az Atlanti-óceánig. A késlekedések, a hosszú stagnáló periódusok okait – a két néppártos vezető szerint – az értékes befektetők folyamatos elvesztésében kell keresni, akik, mint ahogy azt Mihai Tudose jelenlegi miniszterelnök is megerősítette egy 2012-ben tett nyilatkozatával a Realitatea TV műsorában, nem tolerálják a lopást.

Az elkészült útszakasz, ahogy azt Csomortányi István közölte, tízszer annyiba, azaz 27 millió euróba került, mint a hasonló munkálatok általában, és rengeteg mulasztással (parkolók, feljárók nem is épültek hozzájuk!) lett átadva. A Bors-Berettyószéplak közötti 60 kilométeres szakasz szerződését is felbontották, és az előrehaladás helyett csupán ígéretek és magyarázatok hangzanak el. Az EMNP vezetői ezért szeptember 9-én, szombaton, tiltakozó akciót szerveznek, amely Szalárd irányában az említett útvonalat fogja lefedni biciklisek, és amennyiben rendőrségi felügyelet is ki lesz rendelve, akár motorbiciklisek felvonulása formájában. A résztvenni szándékozók folyamatosan kapnak majd értesítéseket a tiltakozás megszervezésének menetéről.

A sajtótájékoztatón ugyanakkor két kulturális-turisztikai projektet is ismertettek a jelenlévő politikusok. Egyrészt szándéklevélben kérték a magyar kormány által a Magyarország határain belüli múzeumokban kiállítandó, teljes Seuso-kincs nagyváradi várbeli kiállításának lehetőségét. Az ókori római eredetű, nemzetközi kincs utolsó hét darabját a múlt héten szerezte vissza a magyar kormány. A Pannónia provinciában megtalált leletanyag ezüstből készült étkezési tárgyakból áll (például kancsók, tálak, kézmosó készlet, illatszeres doboz), amelyek súlya 65 kilogramm.

Ugyanakkor augusztus folyamán két utat is szerveznek Budapestre, a parlament meglátogatására, amelyre nemzetiségtől függetlenül várnak jelentkezőket a 0774637478-as és a 0259220126-os telefonszámokon. Az egynapos kirándulás 75 lejbe kerül, és az összeg az útiköltség mellett a belépőt is magába foglalja.

Szamos Mariann