Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nem drágul a fűtés

Ilie Bolojan nagyváradi polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján a mai helyi tanácsülés napirendjére tűzött témák legfontosabbjait emelte ki. Ezek között szerepeltek például a hőerőműnél végzett felújítási munkálatok, a Fekete Sas-passzázs felújítása, a gyorsforgalmi utat érintő fejlemények, illetve a megyeszékhely történelmi központjában lévő épületek felújítása.

Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere

Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere

A polgármester a központi fűtés beindítását tartotta az egyik legfontosabb napirendi pontnak. Reményei szerint októberre minden váradi fővezeték felújításával elkészülnek, és beindíthatják a fűtést. Mindemellett november közepére tervezik a hőerőmű új gázkazánjának a tesztelését, és amennyiben minden rendben zajlik, jövő év februárjától áttérnek a gázfűtésre. Addig is szénnel biztosítják a központi fűtést, és Bolojan megerősítette, hogy ebből elegendő van raktáron. Kérdésünkre elmondta, hogy a fűtési költségek egyelőre nem fognak emelkedni.

A gyorsforgalmi út befejezése érdekében haszonbérleti vagy kölcsönzési szerződést kell kötniük az Országos Vasúti Társasággal (CFR-vel) egy 13 ezer négyzetméternyi területre. Ezt is a mai tanácsülésen vitatják meg, akárcsak azt, hogy miként újíttassák fel a megyeszékhely történelmi központjában lévő épületeket. Itt Bolojan az ’50-es években épült tömbházakra is célzott, melyek például a Kolozsvári úton, a Vitéz (Decebal) utcán, a Sztaroveszky (ma G-ral Magheru) úton és a Ghillányi (ma Dimitrie Cantemir) úton találhatók.

(sükösd)