Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nem állta útját az eső az Adventi Vásárnak

A zord időjárás ellenére jónéhányan ellátogattak szombaton a hagyományos Adventi Vásárra, amelyet idén is megszervezett a Római Katolikus Püspökség, a nagyváradi püspöki palota kertjében. Az eső ellen sokan behúzódtak a vásáron résztvevő közösségek sátraihoz, a Caritas Catolica által kínált meleg teát, vagy forralt bort kortyolgatva. Ez lehetőséget kínált a kényelmes nézelődésre, vásárlásra, de a közvetlen beszélgetésre, közösségépítésre is.

nem allta 1

A résztvevőkkel Böcskei László római katolikus megyéspüspök osztotta meg adventi gondolatait, majd arra is rámutatott, hogy a vásár bevételét ezúttal egy közösségi célra kívánják fordítani. „Régen dédelgetett vágyunk, hogy a várban egy Szent László lovasszobor álljon. Ennek a szobornak a felállítására gyűjtünk a mai napon is, hogy belátható időn belül Szent László ismét ott állhasson, azon a helyen, ahol az első szobor állt” – hangsúlyozta.

nem allta 2

A gyermekek és családok számára beltéri aktivitásokat is szerveztek: karácsonyi témájú termékeket készíthettek el a gyermekek a Szent László Gimnázium pedagógusai által vezetett kézműves foglalkozásokon, s a kicsikhez – mint minden évben – a Mikulás is ellátogatott. An vásár 19 órától a püspöki palota kertjében felállított kétméteres adventi koszorú második gyertyájának meggyústásával zárult.

nem allta 3

Közreműködtek az Egyházzenei Központ, a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a katolikus karitász, a Vár-Lak Ifjúsági Központ, a nagyváradi és vidéki plébániák családos csoportjai, a ferences- és vincés nővérek, a neokatekumenális út nagyváradi képviselői, a Partiumi Háló Egyesület, a Szent Rita Nőszövetség, az Élet Autizmussal Egyesület, valamint az Erdélyi Mária Rádió.

Sz. G. T.