Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nem a halálé az utolsó szó

Mindenszentek ünnepének délutánján a váradi Steinberger kápolnánál együtt imádkoztak elhunyt szeretteikért a váradi katolikus papok és hívek. Száznál is többen érkeztek a szent megemlékezésre, melyen Barta Szabolcs Katalin-telepi plébános tartott alkalomhoz illő szentmisét.

nem a halale 2

A plébános az evangéliumot Szent János könyvéből idézte, majd ennek alapján a halál fogalmát boncolgatta, hangsúlyozva, hogy egyszer mindenki számára elérkezik a pillanat, amikor a földi élettől búcsúzni kell, s itt kell hagyni mindenkit, akit szerettünk, mindent, ami a miénk volt és amiért keményen megdolgoztunk. Ekkor tör fel a kérdés, hogy miért? A plébános rámutatott, hogy Jézus nemcsak válaszként nyilatkoztatta ki, hogy mi lesz földi életünk után, hanem halálával és feltámadásával be is bizonyította azt. Tehát a halál nem végső pusztulás, nem megsemmisítő erő, nem az övé az utolsó szó, mert van valaki, aki legyőzte ezt a halált, és ő mondta ki az utolsó szót, mégpedig azt, hogy van élet – ez a valaki pedig Krisztus. „Az embernek nemcsak teste, hanem lelke is van. Ezzel a reménnyel éljük le életünket, és úgy alakítsuk napjainkat, hogy méltók legyünk erre az örök életre” – fogalmazott Barta Szabolcs. A megemlékezés közös imával zárult.

(sükösd)