Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nehéz helyzetben a Körös SK pólócsapata

Szomorú hírek kaptak szárnyra a napokban a Nagyváradi Körös SK vízilabdacsapatával kapcsolatban.

Nehéz helyzetben a váradi klub Szuperligában szereplő csapata

Nehéz helyzetben a váradi klub Szuperligában szereplő csapata

A román Szuperligában szereplő együttes pénzhiány miatt akár a bajnokságból való visszalépésre is kényszerülhet. A probléma nem új keletű, hiszen a Román Sportminisztérium által fenntartott váradi klub évek óta a létéért küzd. A román Szuperligában szereplő gárda tagjai kizárólag ifjúsági korúak, így nem meglepő, hogy az alapszakaszt a hetedik helyen zárta a Körös SK, amely az alsóházi rájátszásban érdekelt, de nem biztos, hogy nekivág a küzdelemnek. Az első körben a rangsor hatodik helyén álló Bukaresti Rapiddal mérte össze erejét a váradi együttes, a találkozót a fővárosiak nyerték 11–6-ra. A Körös SK góljait Ilisie (2), Seicehi (1), Gergely (1) és Laza (1) szerezték. A másik ágon az Aradi Amefa és a Kolozsvári Poli találkozott: a Maros-partiak tíz góllal (16–6) múlták felül a Szamos-partiakat. Mindkét párharc két győzelemig tart, a visszavágókat Bukarestben, illetve Aradon játsszák, ám a Körös SK részvétele kérdéses.

 

Az ifik még küzdenek

A váradi klub junior I korosztályú ifjúsági csapata lejátszotta az országos bajnokság döntőjének első tornáját, amelyet Bukarestben tartottak. A tornán három győzelmet ért el a Körös SK (15–8 a Dinamo ellen, 7–3 a Triumf ellen, 18–2 a Kolozsvári Viitorul ellen) és egyszer szenvedett vereséget (6–9 a Steaua ellen), így Ciprian Câmpianu edző csapata második helyről várja a folytatást. A második tornát a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában tartják, és a váradiaknak négygólos győzelemre van szükségük a Steaua ellen, hogy megőrizzék a bajnoki serleget. A Körös SK további három ifjúsági küzdelemben érdekelt, a junior II és III korosztályú bajnokság mellett a gyermekek számára kiírt Szövetségi Kupán is képviselteti magát.

A váradi klub éveken át uralta az országos junior-bajnokságokat, és szinte mindig dobogón zártak csapatai.