Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nehéz feladat vár a VSK kosárlabdázóira

Európa Kupa visszavágót játszik ma este a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amelynek 16 pontos hátrányt kell ledolgoznia a továbbjutás megszerzéséért.

Tizenhétpontos siker kell a váradiak továbbjutásához

Tizenhétpontos siker kell a váradiak továbbjutásához

Az ellenfél a bolgár Balkan Botevgrad gárdája, amely a hazai pályán 16 ponttal múlta felül a váradi együttest, bár Cristian Achim gárdája jól kezdte a múlt szerda esti találkozót. A ma esti visszavágóra a jegyek több mint fele elfogyott, a belépőkért 10 (a palánkok mögötti lelátóra), illetve 15 lejt (a két főtribünre) kell fizessenek a sportkedvelők. Az árak igencsak borsosak, már csak ha abból indulunk ki, hogy tavaly a VSK csak harmadik lett a bajnokságban, mégis többe kerül a bérlet és a meccsbelépő is, mint amikor bajnoki címet nyert a váradi együttes.

Cristian Achim edző és Martin Zeno mérsékelt optimizmussal tekint a találkozó elé, előbbi jobb játékot vár csapatától a ma 19 órától kezdődő visszavágón. „Szerintem bármi lehet, ezért kell bíznunk abban, hogy meg tudjuk fordítani a párharc állását. Ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyek az első meccs végeredményéhez vezettek, s küzdenünk kell, hogy eredményes játékkal örvendeztessük meg szurkolóinkat” – véli Martin Zeno.

A ma esti lesz a váradi csapat 34. meccse a nemzetközi porondon, s a 17. az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A VSK mérlege 13 győzelem és 20 vereség, igaz, ebben benne vannak a Bajnokok Ligája csoportkörében lejátszott találkozók is. A ma 19 órától kezdődő találkozót a Digi Sport 3 közvetíti.

Egy esetleges továbbjutás esetén magyar ellenfél vár majd a VSK-ra, a legutóbbi ezüstérmes Szombathely gárdájával mérheti össze erejét Cristian Achim együttese.

Az első forduló további visszavágói: Trabzonspor Medical Park (török)–Szolnoki Olaj KK (az első meccsen 98–108), Egis Körmend (magyar)–Boras Basket (svéd) – 78–61, Ostrow (lengyel)–Bnei Herzliya (izraeli) – 74–84, BK Pardubice (cseh)–Nagyszebeni ESK (román) 79–78, BC Rabotnicki Skopje (macedón)–Parma (orosz) – 63–88, Nagyvárad–Botevgrad – 66–82, BC Rilski Sportist (bolgár)–Nevezis (litván) – 81–76, Istanbul (török)–Oliver Würzburg (német) – 75–62, Dnipro (ukrán)–Büyükcekmece (török) 79–78, Belfius Mons-Hainaut (belga)– KR (izrael) – 88–67.