Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nehéz de nem lehetetlen feladat előtt a pólócsapat

Negyeddöntő-visszavágót játszik ma este a román bajnokcsapat a vízilabda Eurocupban. A váradiaknak ötgólos hátrányt kell ledogozzanak a horvát Mornar Split ellen.

Hibátlan teljesítményre van szükségük a vízilabdázóknak

Hibátlan teljesítményre van szükségük a vízilabdázóknak

Az egy hónappal ezelőtt lejátszott horvátországi találkozón 14–9-re nyert a Mornar, amely az utolsó két percben szerzett magabiztos előnyt (addig csak két gól volt a VSK hátránya), így bizakodva várhatja a ma esti visszavágót. A találkozó este fél kilenctől kezdődik a Ioan Alexandrescu Uszodában, s a tetemesnek mondható hátrány ellenére nagy az érdeklődés iránta. A belépés ingyenes lesz annak érdekében, hogy minél több szurkoló buzdítsa majd a VSK-Digi csapatát. Kádár Kálmán együttese a román válogatottal tartott közös felkészülést a váradi olimpiai uszodában.

„Bízunk benne, hogy sikerül öt vagy annál több góllal legyőzni a Mornart, s így a magunk javára fordítjuk majd a párharcot. Vízilabdában elég nehéz hasonló hátrányból fordítani, de volt már rá példa, s mi mindent megteszünk, hogy továbbjussunk” – véli Kádár Kálmán, a VSK-Digi fiatal szakvezetője, aki tavaly még játékosként erősítette a kilencszeres román bajnokcsapatot. „Ha tudásunk legjavát nyújtjuk, s kevesebbet hibázunk, mint az első meccsen, akkor sikerülthet a győzelem és a továbbjutás megszerzése. Utóbbi megmentheti az egész évi teljesítményünket. Tisztában vagyunk vele, hogy az elvárások magasak, hiszen egy lépésre voltunk a Bajnokok Ligája csoportkörétől, s esélyesnek számítottunk az Eurocupban” – tette hozzá Gheorghe Dunca, a váradiak centere.

A ma esti találkozót a Digi Sport közvetíti. Érdekesség, hogy a fennmaradó három párharc első meccsén szintén az Eurocup selejtezőjéből érkezett csapatok kerekedtek felül a BL-rájátszásban vereséget szenvedő gárdák felett. A további mai találkozók: Sintez Kazany (orosz)–CN Marseille (francia) – az első meccs eredménye: 9–8, Brescia (olasz)–Kirishi (orosz) – 11–5, Hannover (német) – Szeged (magyar) – 3–9.