Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Négyszer álltak dobogóra a váradi úszók az OB-n

A hétvégén Brăila városa adott otthont a román úszóbajnokság döntőjének, amelyben az U13-as korosztály képviselői, 60 klub 460 sportolója állt rajtkőre. A résztvevők között voltak a Nagyváradi DVSK-Digi (edző Remus Oros) és a Körös SK (edzők Illsé Zslt és Georgeta Schier) tagjai is, akik négy érem birtokában tértek haza.

A legjobb eredményeket Huszár Ingrid (Körös SK) és Loredana Căvăşdan (VSK-Digi) érték el, akik másodikként értek célba. Előbbi a 100 m-s mellúszásban szerzett ezüstérmet, majd negyedikként (az 50 méteres pillangóúszásban), ötödikként (50 méteres gyorsúszásban és 200 m-es vegyes úszásban), hatodikként (100 méteres gyorsúszásban) és hetedikként (50 méteres hátúszásban) zárt még a döntőben. Utóbbi 200 méteren, háton lett második, a rövidebb távon pedig bronzérmes, emellett két ötödik (200 méteren vegyes úszásban, 100 méteren pillangóúszásban) egy hetedik és egy nyolcadik helyezéssel zárta a döntőt.

Negyszer

Körös SK és a VSK-Digi tehetségei

A VSK-Digi 400×100 méteres vegyes váltója a dobogó harmadik fokára állt fel, tagjai Oana Oprescu, Ana Gavrilă, Szabó Andra és Loredana Căvăşdan voltak. Ugyanazon a távon a váradi klub gyorsváltója (Buzási Vivien, Oana Oprescu, Ana Gavrilă, Loredana Căvăşdan) negyedikként ért célba.

Oana Oprescu (VSK-Digi) egy negyedik (mellúszásban 100 méteren) és egy hatodik (mellúszásban 200 m-en) helyezéssel, míg Sebastian Buzlea (Körös SK) egy kilencedik (vegyes úszásban 200 m-en), egy 11. (100 méteres gyorsúszásban) és egy 12. (gyorsúszásban 400 méteren) zárta a finálét.