Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Négyszáz nap a Szacsvay Imre Általános Iskolában

Vártuk, készültünk rá és végre eljött. Nagy nap a II. Step by Step osztály életében a 400. iskolai nap. Ahogy közeledtünk feléje, egyre türelmetlenebbül vártuk. Reggelente, amikor a napokat számláltuk az izgalom egyre fokozódott.

A gyermekek hangulatát a szülők is átvették, akik mindvégig támogatták az osztály közösségét, lelkesítve, bátorítva mindennapi munkánkat.

Január 13-án 400-ra kerekítettük az iskolanapot számláló naptár számjegyeit és a nap ünneppé változott. Ünnep, amit munkával, vidámsággal és játékkal ültünk meg.

negyszaz

Napirendünk a megszokott Step-es módon zajlott, de mégis kicsit másként. Emlékeinket, élményeinket elevenítettük fel, s meglepődve tapasztaltuk, mekkora tudásra tettünk szert, mennyi érdekességet nyújtott nekünk ez a 400 iskolanap.

Tematikus nap lévén, egy füzetecskébe gyűjtöttük össze tantárgyakra bontva feldolgozott munkáinkat, mely ékes bizonyítéka eddig felhalmozott tudásunknak.

A nap csúcspontja pedig nem is lehetett volna más, mint a 400 napot megkoronázó torta, amit játékkal és rengeteg jókedvvel fűszereztünk.

Megfogadtuk, hogy az előttünk álló tanév kihívásait közös erővel, csapatmunkával fogjuk leküzdeni. „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.”  (Dr. Szentgyörgyi Albert)

Kiss Nóra, Pék Andrea