Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Négyszáz fát ültettek Köröskisjenőn

Az elmúlt napok során nyolc nagyváradi iskola diákjai összesen 400 vöröstölgy-csemetét ültettek el önkéntes munkával a köröskisjenői KingsLand Country Klubban.

Negyszaz 2

A nagyváradi Piticot Egyesület és az állami egyetem Környezetvédelmi Karának közös szervezésében zajló akción a Don Orione, az Aurel Lazar, az Eminescu, a Ghibu és a Gojdu líceumok, a Iosif Vulcan Tanítóképző, valamint a Constantin Brâncuşi és a Partenie Cosma szakkollégiumok IX–XII osztályos tanulói vettek részt.

A diákok a faültetés mellett felolvasták környezetvédelmi témában írt dolgozataikat is egy egyetemi tanárokból álló szakmai zsűri előtt, egy a Bihar Megyei Projektmegvalósítási és Fejlesztési Igazgatóság (DDIP) által támogatott tematikus verseny keretében. A verseny díjkiosztóját november 11-én, szombaton, déli 12 órakor tartják a nagyváradi Szent László Téren, ahol a gyermekek egy szimbolikus fát is összeállítanak majd hulladékokból.

Sz. G. T.