Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Negyeddöntőben a magyar legények, helyosztót játszanak a román leányok

Nagyon jó játékkal Montenegrót is legyőzte a magyar válogatott és pontvesztés nélkül, csoportelsőként jutott az U19-es Eb negyeddöntőjébe, ahol szintén ott lesz a spanyol, a szerb és az orosz csapat.

Laboncz Nikolett öt gólnál jár az Eb-n

Laboncz Nikolett öt gólnál jár az Eb-n

A hollandiai Alphenben zajló kontinenstorna csoportkörét harmadik helyen zárta a váradiakat soraiban tudó román csapat, amely tegnap Olaszország ellen szállt vízbe a nyolcaddöntőben.

A Vlad Hagiu és Orbán Zoltán által felkészített együttes 10–10-re zárt a házigazda hollandok elleni csoportmeccsen, így a spanyolok és a fapapucsosok mögött harmadik lett a C jelzésű négyesben, emiatt a torna egyik favoritjának tartott olaszokkal mérkőzött meg tegnap, lapzártánk után. Érdekesség, hogy utóbbi párharc győztese ma 16.30 órától a magyarokkal játszik az elődöntőbe jutásért.

A csoportkör zárófordulójában, az A csoportban: Szerbia–Törökország 19–2, Olaszország–Németország 18–10; a B csoportban: Oroszország–Grúzia 16–11, Horvátország–Azerbajdzsán 15–1; a C csoportban: Spanyolország–Szlovákia 20–3, Hollandia–Románia 10–10 (a román gólokat a váradi Szabó István – 2, valamint Vátrai Albert – 4, Tudor Fulea és David Bota – 1 szerezték); a D csoportban: Görögország–Málta 20–7, Magyarország–Montenegró 10–7.

A bolgárok ellen játszik ma a román női utánpótláscsapat

A bolgárok ellen játszik ma a román női utánpótláscsapat

A helyosztókon folytatják

A hollandiai kontinenstornán szereplő román női válogatott harmadik csoportmeccsét is elveszítette, így pont nélkül zárt. A spanyolok ellen három gólt sikerült dobnia Vlad Hagiu és Orbán Zoltán együttesének, míg az ellenfél hússzor volt eredményes. A csapat legjobbja ismét a két gólt szerző Laboncz Nikolett (Nagyváradi Körös SK) volt, rajta kívül a vásárhelyi Szeghalmi Krisztina volt még eredményes. A csoport másik meccsén a házigazda hollandok legyőzték a szerbeket, így elsőként zártak a négyesben. A román utánpótlás együttesben még két váradi játékos, Oana Vidican és Vanessa Caba Tulceanu kapott helyet, míg a háromszoros bajnokcsapat Váradi Körös SK edzője, Orbán Zoltán Vlad Hagiu szövetségi kapitány segítőjeként volt jelen a tornán. Ma délelőtt az A csoportban negyedikként záró bolgár csapat lesz a román női válogatott ellenfele a 13–16. hely megszerzéséért.