Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Négyből három aranyérem

Mint arról már tegnapi lapszámunkban röviden beszámoltunk olvasóinknak, a Nagyváradi Körös SK gyermekcsapata is bajnok lett a 2014-2015-ös idényben. A váradi klub így ifjúsági szinten három arany és egy ezüstéremmel zárta az évadot.

Antonio Fărăgău lett a bajnokság legjobb játékosa

Antonio Fărăgău lett a bajnokság legjobb játékosa

A váradiak veretlenül zárták a döntő mindkét tornáját, így magabiztosan szerezték meg a serleget. A Ciprian Câmpianu és Fejér Iván edzők által irányított együttes legyőzte ellenfeleit a hétvégi tornán is, amelyre a Ioan Alexandrescu Uszodában került sor. A Körös SK 7–4-re verte a Steauát, 18–2-re a Kolozsvári VSK-t, 8–4-re a Dinamót, 14–2-re a Nagyváradi Prospert (edző Mircea Fratila), 14–4-re a Kolozsvári Viitorult, 10–5-re a Bukaresti Triumfot, 6–5-re pedig a Bukaresti 1-es számú Sportiskolát. Utóbbi találkozónak már nem volt tétje a váradiak számára, így ezen a meccsen a keret minden tagja játéklehetőséget kapott az edzőktől, ám így sem forgott veszélyben a győzelem.

A Körös SK gyermekcsapata is bajnok lett

A Körös SK gyermekcsapata is bajnok lett

 

A bajnokság végeredménye: 1. Körös SK (39 pont), 2. Bukaresti 1-es sz. Sportiskola (33), 3. Bukaresti Triumf (27), 4. Dinamo; 5. Steaua; 6. Váradi Prosper; 7. Kolozsvári VSK; 8. Kolozsvári Viitorul.

A Körös SK bajnokcsapatának tagjai: Horia Bărcan, Darius Hulea – kapusok, Patric David, Szilágyi Erik, Belényesi Dávid, Horaţiu Ilisie, Birinyi Erik, Nagy Péter, Szalatyán Ádám, George Puie, Tudor Barbur, Darian Luncan, Antonio Fărăgău, Koppány Ádám, Andrei Mureşan, Darius Dimitrian, Baki Roland.

Az egyéni elismerésekből is jutott a Körös SK-nak, amelynek játékosa, Antonio Fărăgău lett a bajnokság legjobb vízilabdázója. A legjobb kapusnak a bukaresti Mihai Tănăsescut (1-es sz. Sportiskola) választották, míg a gólkirály a kolozsvári Cristian Munteanu lett 42 találattal.

A hétvégén a Körös SK női csapatán a sor, hogy megküzdjön a bajnoki címért, illetve, hogy megvédje azt, hiszen a váradi lányok nyerték a román női Szuperliga eddigi három kiírását. A bajnoki döntő második tornájára hétvégén kerül sor a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában. A részletes programra visszatérünk.