Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Négy városban ünneplik együtt kultúránkat

Nagyváradon és a magyarországi Berettyóújfaluban 15 éve ünneplik közösen a magyar kultúra napját –az ünneplőkhöz idén a két testvérváros, a Hajdú-bihari megyeszékhely, Debrecen és Margitta is csatlakozott.

Pocsaly Zoltán, Komolay Szabolcs, Huszár István, Muraközi István és Kecse Gabriella Fotó: Csikos Rolland

Pocsaly Zoltán, Komolay Szabolcs, Huszár István, Muraközi István és Kecse Gabriella
Fotó: Csikos Rolland

 

Hétfőn délelőtt Huszár István, Nagyvárad alpolgármestere, Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere, Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere, Polcsaly Zoltán, Margitta elöljárója és Kecse Gabriella programfelelős ismertették a négy városban megtartandó programokat.

A megjelenteket Huszár István köszöntötte, majd Muraközi István beszélt a berettyóújfalui rendezvényekről, illetve arról, hogy náluk egyre többen kapcsolódnak be a programsorozatba, hogy felmutassák megőrzött értékeiket. Pocsaly Zoltán beszélt többek között a Horváth János Elméleti Líceum létrejöttének fontosságáról, és rendezvényeiket is az érdeklődők figyelmébe ajánlotta.

Komolay Szabolcs arra emlékeztetett, hogy bár politikai határok elválasztanak „nyelvünk és kultúránk közös”, majd a cívisváros rendezvényeiről beszélt. A váradi programokat Kecse Gabriella ismertette, mint ő is megjegyezte, minél több embert szeretnének megszólaltatni mind a fiatalabbak, mind az idősebbek közül, a programokat is ennek szellemében állították össze.

A magyar kultúra napjához kötődő programokat lapunk pénteki és hétfői számában közöltük részletesen, a napi eseményekről pedig folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Fried Noémi Lujza