Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ne játsszanak az életükkel!

Szerkesztőségünktől pár méterre, a nagyváradi Kapucinus (ma Traian Moşoiu) utcán ütöttek el egy idős nőt tegnap délután. Az asszony tiltott helyen, a mozgásban lévő autók között akart átkelni az úttesten. Zúzódásokkal és fejsérülésekkel szállították kórházba.

A helyszínelés idejére teljes hosszában lezárták az utcát, ezért az egyébként is korlátozásokkal terhelt váradi belváros forgalma a feje tetejére állt. Mind a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu), mind a Zárda (Mihai Viteazul) utcán hatalmas dugók alakultak ki.

ne jatszanak

A baleset helyszínén megtudtuk, a szerencsétlenül járt asszony a Holdas templom sarkánál akart átkelni az úton, mintegy ötven méterre a gyalogátkelőhelytől, miközben mindkét irányban mozgásban voltak a gépkocsik. Amikor az asszony lelépett az úttestre, egy sofőrnek sikerült lefékeznie, de a járókelő még ekkor sem állt meg vagy fordult vissza, hanem haladt tovább, és egy másik irányból érkező autó elé lépett. Ennek sofőrje nem tudta elkerülni a bajt, és elütötte a nőt, aki zúzódásai mellett fejsérülést is szenvedett. A személygépkocsi szélvédője is betörött az ütközéskor.

A rendőrség a sajtón keresztül folyamatosan figyelmezteti a polgárokat a közlekedési szabályok betartására, melyek nemcsak a sofőrökre, a motorosokra vagy a biciklisekre, hanem a gyalogosokra is éppúgy érvényesek. (borsi)