Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Napokig rozsdás volt az ivóvíz Váradon

A hétvégén több olvasónk is felháborodva jelezte szerkesztőségünknek, hogy napok óta rozsdás ivóvíz folyik a csapjaikból. Szinte égtek a vonalak, mindenki tudni akarta, miért vált egyik napról a másikra ihatatlanná a víz. „Napok óta rozsdás, sárga lé folyik a csapból a Decebalon. Ez még fürdésre is alig alkalmas, mosni nem lehet vele, a főzésről nem is beszélve” – háborgott egyik olvasónk, de volt, aki azt is megjegyezte, hogy ezt az egészségre veszélyes, ihatatlan vizet is ugyanolyan árban fizetteti ki velük a szolgáltató, mint a minőségi ivóvizet.

napokig rozsdas (VAGNI)l

A Nagyváradi Vízművek illetékesei érdeklődésünkre elmondták, hogy az elmúlt hetekben a fogyasztóiktól rengeteg panasz futott be hozzájuk az ivóvíz rossz minősége miatt, ezért a vezetőség több fővezeték átmosásáról döntött. Ez a Sebes-Körös bal oldalán élőket érintette, és keddről szerdára virradóra zajlott a tisztítás. Mivel nagy nyomással mosták át a fővezetékeket, a víz ezeknek a teljes belsejét körülmosta, magával sodorva a leülepedett szennyeződéseket, főként azokról a helyekről, amelyek normális nyomás idején nem érintkeznek vízzel. Elsősorban ez okozta a kellemetlenséget, innen a rozsda.

Tegnap délután már érkeztek jelzések, hogy a háztartásokban a csapokból ismét áttetsző, remélhetőleg minőségi víz folyik. A Nagyváradi Vízművek vezetősége utólag is a lakosság megértését kéri. Ha mégis lennének problémák azt a szolgáltató 0259/430-928-es vagy a 0359/410-203-as telefonszámán lehet bejelenteni.

(sükösd)