Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyváradra érkeztek a versenyhivatal ellenőrei

Hétfőn érkezett Nagyváradra az Országos Versenyhivatal delegációja, s csütörtökig maradnak a megyeszékhelyen, hogy ez idő alatt tárgyalásokat folytassanak, jelentéseket írjanak a megyei tanács, a megyeszékhely önkormányzata, a helyi vállalkozók, az egészségügyi intézmények pályázati lehetőségeiről, terveiről.

Mircea Mălan, Bogdan Chiriţoiu, Pásztor Sándor

Mircea Mălan, Bogdan Chiriţoiu, Pásztor Sándor

Tegnap a váradi városházán tartottak erről rövid sajtótájékoztatót, melyen jelen volt Bogdan Chiriţoiu, a versenyhivatal küldöttségének vezetője, Mircea Mălan nagyváradi alpolgármester és Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Chiriţoiu elmondta, az alatt a négy nap alatt, míg Váradon tartózkodnak, fel szeretnék mérni, hogy az igényelt és az ezután igényelhető EU-s támogatások során hogyan fejlődött a vállalkozói, hogy a városi, illetve a megyei tanács milyen EU-s támogatásokat igényelt a közelmúltban, ezeket hogy használták fel, s milyen támogatásokra számítanak még.

Vizsgálni fogják azt is, hogy az önkormányzat, illetve a megyei tanács pályázatai nem teremtenek-e tisztességtelen konkurenciát különböző magánvállalkozásoknak, ugyanis az előírások szerint ilyen esetekben a közhivatalok, hivatalok nem kaphatnak uniós támogatást.

Bihar megyei, illetve nagyváradi szinten három fontos projektet vizsgálnak át a négy nap alatt: a megye egészségügyi fejlesztésére irányuló uniós támogatásokat, a nagyváradi reptér fejlesztésére kért támogatásokat és a váradi Hőerőmű működtetésének körülményeit.

(szőke)