Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyváradon járt Kövér László és Szász Jenő

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület elnökségénél tett látogatást 2016. október 13-án Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, akik az egyházkerület lelki és anyagi élete, a partiumi magyar református emberek helyzete iránt érdeklődtek.

nagyvaradon 1

Főtiszteletű Csűry István püspök köszönetet mondott a segítségért, amelyet az anyaország részéről kapott az egyházkerület több nagyszabású terv megvalósításához, mint például a nagyváradi Egyházkerületi Székház megépítése, a sződemeteri Kölcsey-központ, vagy a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium szakműhelyeinek a kialakítása.

nagyvaradon 2

A püspök ugyanakkor tájékoztatást nyújtott a szórványhelyzetről, az egyházkerület közéleti felelősségvállalásáról, és beszámolt folyamatban lévő nagyszabású tervekről és munkálatokról, mint a járóbeteg-rendelő megépítése, az erdődi Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ jövő évre tervezett megnyitása, vagy a reformáció ötszázadik évfordulóján a nagyváradi várban megrendezésre kerülő Egység Fesztivál.

A megbeszélés után a vendégek munkavacsora keretében találkoztak az esperesi karral, ahol kötetlen beszélgetés keretében betekintést nyerhettek az egyházkerület mindennapjaiba.

(közlemény)