Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyváradon járt a mezőgazdasági miniszter

Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter pénteken reggel a nagyváradi városházán nyilatkozott röviden, majd a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) váradi székházában tartott sajtótájékoztatót Traian Bodea és Mircea Teaha, az új párt helyi vezetői, valamint Octavian Bara társaságában, aki a Constantin elnökölte új politikai formáció „menedzsere” Bihar megyében.

Teaha, Constanin, Bodea és Bara

Teaha, Constanin, Bodea és Bara

A városházán Ilie Bolojan polgármester köszönetet mondott a támogatásért a miniszternek, aki bejelentette, hamarosan kormányhatározatot kezdeményeznek azért, hogy a minisztérium tulajdonában lévő hatezer hektárnyi föld az önkormányzat kezelésébe kerüljön, és Oncsa negyedben parkot alakíthassanak ki. A polgármester elmondta, hogy a hatezer hektárért cserébe a szaktárcának Nagyvárad és Bors között bocsátnak a rendelkezésére területet, melyet körülbelül 40-50 ezer eurós költséggel tesznek használhatóvá.

Az ALDE székházában Constantin elmondta, céljuk, hogy a jövő évre a harmadik legnagyobb politikai erővé váljanak Romániában. A párt helyi vezetőivel egyetemben hangsúlyozták, hogy a legfontosabb dolguk most a felkészülés a 2016-os helyhatósági, illetve parlamenti választásokra. Nagyváradon polgármester-jelöltet, Bihar megyében tanácselnök-jelöltet is keresnek, hangzott el. Újságírói kérdésre az ALDE elnöke elmondta, a Szociáldemokrata Pártban felmerült konfliktusokat a párton belül kell rendezni, az országnak azonban stabil kormányra van szüksége. A tárcavezető szerint az élelmiszerek áfájának csökkentése már az elmúlt másfél hónapban látható eredményt hozott, ezért 2016-tól mindenképpen bevezetnék az újabb csökkentést. Daniel Constantin azt is elmondta, hogy a területalapú támogatási rendszer működőképes, és az marad a következő években is.

Fried Némi Lujza