Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyváradon alapoz a román női pólócsapat

Hétfőtől a nagyváradi Ioan Alexandrescu Uszodában készül a román női vízilabda-válogatott, amely a brit U19-es nemzeti csapattal tart közös edzéseket.

A két együttes holnap 19 órától barátságos mérkőzést játszik egymással. Ez lesz a tavaly megalakult román csapat második felkészülési találkozója. Mint ismeretes az első hivatalos meccsén, a román csapat 9–8-ra legyőzte Szlovákiát. A találkozóra Marosvásárhelyen került sor. A román válogatottat az akkori meccsen még a bajnokcsapat Körös SK szakvezetője, Orbán Zoltán és az ezüstérmes vásárhelyi együttes edzője, Fülöp Tamás készítette fel, azóta Vlad Hagiut nevezték ki szövetségi kapitánynak. A britek az idei korosztályos Európa-bajnokságra készülnek.

 

Világkupa volt…

A magyar női vízilabda-válogatott ötödik helyen zárt az oroszországi világkupán, miután a helyosztón 14–11-re legyőzte a házigazdákat. Előzőleg gólrekordot állított fel Merész András csapata, amely 42–0-ra verte Szingapúr válogatottját. Döntőben az Egyesült Államok győzött 8–6-ra Ausztrália ellen. A bronzérmet az Európa-bajnok spanyolok szerezték meg a kínaiak legyőzésével. A torna gólkirálya a 24 találatot jegyző Keszthelyi Rita lett.

 

… és van

Tegnap Kazahsztánban megkezdődött a férfi világkupa, amelyen a világbajnoki címvédő magyar válogatott is részt vesz a következő kerettel: Decker Attila, Lévai Márton (kapusok), Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, (mezőnyjátékosok).

Nagyvaradon (polo Romania-fete-700x466 copy

A férfi után a román női pólóválogatottat is láthatják a nagyváradi sportkedvelők

 

A résztvevő csapatok, A csoport: Dél-Afrika, Montenegró, Szerbia, Egyesült Államok, B csoport: Horvátország, Kazahsztán, Ausztrália, Magyarország.

A tegnapi nyitófordulóban: Montenegró–Szerbia 3–9, Horvátország–Magyarország 5–9 (:9 (2–3, 1–3, 1–1, 1–2). A Dél-Afrika–Amerikai Egyesült Államok és a Kazahsztán–Ausztrália meccs lapzártánk után ért véget. A mai program: Dél-Afrika–Szerbia, Montenegró–Egyesült Államok, Horvátország–Ausztrália, Kazahsztán–Magyarország. A holnapi mérkőzések: Montenegró–Dél-Afrika, Ausztrália–Magyarország, Szerbia–Egyesült Államok, Kazahsztán–Horvátország.

A negyeddöntőket, augusztus 22., pénteken rendezik meg a következő párosítás szerint: A2–B3, A3-B2, A1-B4, A4-B1. A helyosztókra és az elődöntőkre szombaton, a döntőkre pedig vasárnap kerül sor.