Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyváradon a TIFF filmkaraván

A nagyváradi vársáncban vehet részt a nagyközönség három szabadtéri filmvetítésen július 17-18-19-én, pénteken, szombaton és vasárnap, 21.45 órától. Belépődíj nincs.

Pénteken egy nemrég készült román filmet vetítenek. Az Aferim! című alkotás rendezője Radu Jude, a történet a 19. századi Romániában zajlik. A film a berlini fesztiválon elnyerte az Ezüst Medve díjat.

Szombaton a nagyközönség Juliette Binoche és Kristen Stewart főszereplésével a Sils Maria felhői (Clouds of Sils Maria) című francia–svájci–német filmdrámát láthatja. A rendező Olivier Assayas.

Vasárnap egy feketekomédiával zárul a vetítéssorozat. Az Eszeveszett mesék (Wild Tales) című argentin–spanyol filmet (Damián Szifrón és Pedro Almodóvar alkotása) az idén Oscar-díjra jelölték.

A TIFF karaván programjáról és filmjeiről bővebb információkat az alábbi címeken kaphatnak: www.tiff.ro és www.facebook.com/caravanatiff.

Afis_Caravana_Oradea