Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyváradi művészek Ukrajnában

Október 30-án, szerdán délelőtt Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke az aknaszlatinai (Solotvino, Ukrajna) Mihai Eminescu Líceum diákjaival találkozott, akiknek a fotóművészet rejtelmeiről és szépségeiről mesélt.

bst

Az ukrajnai tanintézmény igazgatónőjével, Adriana Poppal történt találkozó révén sikerült megállapodni abban, hogy 2018 májusában a líceum román diákjai egy ingyenes fotóművészeti kurzuson vehessenek részt az Aknaszlatinai Román Konzulátus, az Aknaszlatinai Remény Egyesület és a Nagyváradi Tavirózsa Fotóklub partnerségének jegyében.

Az ukrajnai látogatás programjainak második részében, a délután folyamán sor került a Festői Románia című kiállítás megnyitójára is, melyet az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület szervezett. A tárlatot, amely 35 nagyméretű alkotásból állt, Tóth István, Éva Vainagi, az aknaszlatinai Művészeti Iskola igazgatónője és Gheorghe Uhali polgármester méltatták. Az eseményen többek között jelen volt Románia helyi konzulja, Gabriel Nicola, valamint Magyarország ungvári (Ujgorod) konzulja, dr. Cseh Áron.

A megnyitó hangulatáról Ukrajnában is Thurzó Sándor József nagyváradi brácsaművész, valamint a helyi Melania Stan gondoskodott, aki zongorán adta elő Kárpáti Költemény című dalát, mellyel első helyezést ért el az idén májusban, Bukarestben tartott A kis virtuóz című nemzetközi előadóversenyen.