Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyvárad és Bihar megye bemutatkozik Milánóban

A Borsa Internazionale del Turismo Fiera Milano (röviden BIT Milano) nemzetközi turisztikai vásáron vesz részt Nagyvárad és Bihar megye április 2–4. között, amely ma este a milánói román konzulátus épületében egy Bihari Estével zárul.

nagyvarad es bihar megye 3

Európa egyik legjelentősebb nemzetközi turisztikai vásárán vesz részt a Bihar Megyei Tanács elnökének, Pásztor Sándornak a vezetésével a Dél-Tirollal testvérrégiói kapcsolatban álló Biharország, olyan látnivalókat népszerűsítve, mint Nagyvárad, a Félixfürdő, Vertop és az Érmellék.

A milánói turisztikai vásáron, amelyen a megye a Bihari Úti Célok Menedzsmentügynökség és a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesületének együttműködése jóvoltából vehet részt, évente több mint kétezer céget vonz, és több mint 1500 utazási iroda és ügynökség népszerűsíti az ajánlatait. Románia 18 standdal szerepel a négy nap alatt, amelyek közül kettő Bihar megyéé és Nagyváradé.

A vásár ugyanakkor az Olaszországgal való kapcsolatépítés elmélyítéséhez is hozzájárul, amelyet megkönnyít a múlt héten megindított Nagyvárad–Milánó, és tovább erősít az április 13-án nyíló Nagyvárad–Torinó repülőjárat. Ennek jegyében a szombati érkezés alkalmával a bergamói reptérről Nagyváradra készülő utasok számára a Nagyvárad Táncegyüttes műsorával, tortával, szórólapokkal és csokoládéval kedveskedett a hazai delegáció.