Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyvárad biciklizik

Különleges kezdeményezést indított útjára a megyeszékhelyen az önkéntesség és jótékonykodás népszerűsétésére szakosodott Interact Egyesület négy fiatal tagja együttműködésben a Kokoon teázóval. Teodora Marta, Rubi Popoviciu, George Mintaş és Ştefana Moroianu három ócska kerékpárt vásárolt meg, melyeket felújítottak és hangulatos dekorációkkal tettek egyedivé, azért hogy a későbbiekben bérbe adják azokat a Nagyvárad biciklizik elnevezésű projekt keretében.

nagyvarad2

A kerékpárok jelenleg a Körös-áruház mellett felállított Kokoon-terasznál bérelhetők kétlejes óránkénti, illetve tízlejes napi díj fejében (naponta 10 és 22 óra között). A színes biciklik bármely „kerékhiányban” szenvedő nagyváradi polgár vagy turista által igénybe vehetők a személyigazolvány bemutatásával. A kerékpár-bérlésből befolyt összeget egy kreatívan kidekorált befőttes-üvegbe gyűjtik és jótékony célokra használják majd fel.

Sz. G. T.