Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyszabású állásbörze a megyeszékhelyen

Talán az elmúlt esztendők egyik legnagyobb szabású általános állásbörzéjét tartották meg tegnap Nagyváradon: több mint 90 cég kínált kb. 2300 betöltendő munkahelyet a Az Országos Munkaerő-elhelyező Hatóság (ANOFM) szervezésében.. A 9 órától kezdődő eseménynek a váradszőlősi Trade Center adott otthont, a jelenlévőket pedig Békési Csaba, a Bihar megyei ügynökség (AJOFM) vezetője, Claudiu Pop, Bihar megye prefektusa és Iulia Cîrcei, az országos Munkaerő-elhelyező Ügynökség (ANOFM) ügynökség főtitkára köszöntötte. Mindhárman arra fektették a hangsúlyt, hogy végre a cégek is nyitottabbak lettek a hasonló rendezvényekre, amikor a munkáltatók személyesen találkozhatnak az álláskeresőkkel, és remélik, hogy „a kínálat találkozik a kereslettel.” Békési elmondta, hogy a 16 óráig tartó általános börzére, mely tegnap Románia összes megyéjében az országos hatóság szervezésében párhuzamosan zajlott, és minden korosztály számára kínáltak a jelenlévő cégek munkahelyet. Ugyanakkor a több mint kétezer álláslehetőségből valamivel több mint 300 felső fokú végzettségűeknek volt meghirdetve, de vártak nyugdíjasokat is, akár diákokat szezonális munkára stb. „Az elmúlt esztendőkhöz képest ez az eddigi legnagyobb általános börze Biharban. Akár 120 cég is részt vehetett volna ezen a munkaerővásáron, de a műszaki feltételek nem tették lehetővé ennyi cégnek a részvételét” – fogalmazott Békési, hozzátéve, hogy vannak új cégek, új vállalkozások is, melyek áprilisban jöttek be Bihar megyébe, és eljöttek az állásbörzére.

nagyszabasu 1

Egyébként már nyitás előtt hatalmas sor kígyózott a bejáratnál. Minden álláskereső kapott egy tájékoztatót a jelenlévő cégek által felkínált állásokról, illetve egy kérdőívet, mely révén egy általános felmérést készítenek az álláskeresők igényeiről, felkészültségéről. Mindemellett lehetőség volt személyre szóló tanácsadásra, illetve az ügynökség által szervezett szakképzésekről, tanfolyamokról is tájékozódhattak a résztvevők.

nagyszabasu 3

A tegnapi börzére annak zárása előtt Békési tájékoztatása szerint 1300-an látogattak el, 975-en vettek részt állásinterjún, és közülük 347 személyt hívtak vissza a cégek egy újabb megbeszélésre.

Sükösd T. Krisztina