Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagysikerű majális zajlott Margittán

Nagy siker övezte a szombat délelőtti programokat: 10 órától kezdődött ugyanis a Margittai Polgármesteri Hivatal melletti parkban a gyereknap. Deák Andrea, a Horváth János Elméleti Líceum igazgatóhelyettese és tucatnyi pedagógus kollégája a gyerekekkel együtt a városháza elejét és a parkot is belakták délre. Volt aszfaltrajz-verseny, sportrendezvények és kézműves foglakozás is. Minden gyerek cukorkát kapott, az ügyesebbeket üdítővel és csokoládéval is megajándékozták. Emléklap mindenkinek, oklevél viszont csak a kitűnőknek járt, utóbbiak plüss állatokat is kaptak. Délben felállították a májusfát is a színpad mellé, majd felléptek a Horváth János Elméleti Líceum óvodás és kisiskolás gyermekei, a Gyöngyvetők Néptáncegyüttes és a Csillagocska Néptáncegyüttes, ezt követte a táncház Benedek Árpád zenepedagógus és néptáncoktató vezetésével és a Csillagocska Zenekar közreműködésével.

nagysikeru 1

Déltől a sportcsarnokban kispályás focibajnokság kezdődött, amit a X. A. osztály nyert. Az RMDSZ, a Pro Folk, a Margittai Ifjak Köre közös gyermeknapján csak saccolni lehet, hogy több százan voltak, hisz minden programon megszámlálhatatlan gyerek vett részt. Rengeteg gyerek, szülő és nagyszülő volt kint már a délelőtt folyamán. A délutáni program a Kiwanis eseményével indult. A szervezet mozgásproblémákkal élőknek adott át segédeszközöket, majd 17 órától megnyitották a majálist és a bográcsgulyásfőző-verseny eredményhirdetésére is sor került. A megnyitón Demián Zsolt a körzeti RMDSZ elnöke elmondta, hogy olyan rendezvényt szerettek volna szervezni amelyikre kicsik és nagyok is eljönnek, egyszóval mindenki kimozdul a házból.

Árkosi Antal helyi RMDSZ elnök jó szórakozást kívánt mindenkinek, Pocsaly Zoltán polgármester a főzőverseny eredményhirdetést vezette. Ezen a megmérettetésen a ,Dr. Pop Mircea Kórház csapata bizonyult a legjobbnak, második az RMDSZ csapata lett, míg a harmadik a polgármesteri hivatal csapata volt. Ők oklevelekkel, emléklapokkal és kötényekkel lettek gazdagabbak, illetve az együtt töltött idővel, hisz reggel már javában dolgoztak a csapatok a városháza udvarán, de késő délutánig ott voltak, hisz megvendégelték a szervezőket és a fellépőket.

nagysikeru 2

A délután folyamán fellépet a Good Dragon karatecsapata, akik egy bemutatóval érkeztek a színpadra, majd a Techno Break Dance gyerekei táncoltak. Már 18 órára több tucatnyian figyelték a színpadon mozgó gyerekeket. Varga Daróczi Carmen húsz perces késéssel lépett színpadra, ő fél órás előadást adott zongora kísérettel. A DETOX is késéssel csaphatott a húrok közzé, ám a közönség megvárta őket. A margittai rockbanda ez alakalommal is kiválóan szórakoztatta az általuk játszott zene kedvelőit. A rockot humor követte. Margitta humorpárosa, a Horváth Demeter Duó az elmúlt évek munkáiból válogatott a közönség nagy örömére.

Az előadás alatt egyre szűkebb lett a park, köszönhető ez a DETOX-nak és a Horváth Demeter Duónak. A duó után Cseke Attila szenátor köszöntötte a közönséget, aki azon öröméről beszélt, hogy sokan voltak kint, illetve arról is említést tett, hogy a magyarok mellett román nemzetiségűek is kilátogattak. Hozzátette, hogy észrevétele szerint mindenki jól érzi magát az RMDSZ rendezvényén.

Ezt követően 21 óra után kevéssel a közvetlen, méltán elismert Aradszky László lépett színpadra. Aradszky több mint egy órát énekelt, vele együtt dalolt a közönség is. A több ezres tömeg egy igazi nosztalgiakoncertre érkezett, hisz Aradszky László dalait nem csak az idősebb generáció, hanem a fiatalok is ismerték.

nagysikeru 3

A remek előadás után Makkai Márk legújabb filméjt az INFIDO-t vetítették le, majd a tombolasorsolás következett. A Gery`s felajánlásból 20 lejes vásárlási utalványokat és a pizzázó felajánlásából óriás pizzákat sorosltak ki. A főnyeremény 23 óra előtt egy perccel talált gazdára. A boldog tulajdonos a Heuréka Travel felajánlásából másodmagával egy wellness-hétvégére utazhat el Hajdúszoboszlóra

Demián Zsolt RMDSZ elnök zárásként azt mondta, hogy az idei Majális már bizonyította az elnökké választásakor meghirdetett „emberközelibb, pörgősebb RMDSZ-t”. Az elnök megköszönte a szervezőknek, a fellépőknek és a közönségnek is a szombati napot, és kitért a támogatók névsorára is. Külön megköszönte a Pro Folk nevében a Communitas Alapítványnak és a Bihar Megyei Tanácsnak is, hogy támogatásukkal több ezer embernek szerezhettek örömet. Árkosi Antal helyi elnök is köszönetet mondott a résztvevőknek.