Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Nagykorú” lett a Borsi Napok

Tizennyolcadik alkalommal tartották meg hétvégén a Borsi Községi Napokat, mely így immár hivatalosan is „nagykorú” lett. A meleg fogadtatásra igazán nem lehetett senkinek panasza, hiszen a szombat délutáni megnyitón még javában tombolt a kánikula a borsi sportpályán, az ügyesebbek inkább a sörsátrakban hűsöltek, és egy darabig onnan követték nyomon a színpadon zajló eseményeket. Ahogy a nap tűző ereje alábbhagyott és közeledett az este, úgy a közönség is viszonylag népesebb lett, felpörgött a forgalom a sörcsapoknál, a lacikonyháknál és vidámparknál is, bár nagy tömeg így sem volt.

Szabó Ödön, Biró Rozália és Bátori Géza

Szabó Ödön, Biró Rozália és Bátori Géza

A szombat délutáni rövid megnyitóbeszédeket Bors község polgármestere, Bátori Géza, valamint Biró Rozália szenátor és Szabó Ödön parlamenti képviselő tartották meg, akkor még maroknyi közönség előtt. A polgármester külön kiemelte, hogy idén 800 esztendős Bors és Biharszentjános, a Váradi Regestrumban mindkét település első írásos említése 1215-ből származik. Biró és Szabó egyaránt a kisközösségek jól működő és gyümölcsöző mintapéldájaként dicsérte Bors községet a megnyitón.

A Margaréta Majorette-ben egy fiatalember is táncolt

A Margaréta Majorette-ben egy fiatalember is táncolt

A szombati nap programjai (ezekre sikerült kilátogatnunk) inkább a fiatal korosztálynak szóltak, a vasárnapi rendezvényekkel a középkorúakat is meg kívánták szólítani, például az esti sztárvendég Apostol együttes koncertjével.

A Hubic fúvószenekara

A Hubic fúvószenekara

A nagyszínpadon elsőként a biharszentjánosi Margaréta Majorette több korcsoportja lépett fel, látványos, professzionális tánccal és koreográfiával, művészi és egyszersmind szórakoztató műsorral. Őket követte a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola fúvószenekara Deé Róbert vezetésével. Ezután egy rendhagyó előadásra hívták fel a gyerekeket a színpadra, az USA-ból a veszprémi Kabóca Bábszínházon keresztül érkezett Danny Bain egy afrikai mesét mondott el (A fán lakó gyermekek) magyarul a köré gyűlt kicsiknek, melyet maga kísért különleges afrikai hangszerén, a balafonon, ezt a mesét követően a gyerekek ki is próbálhatták.

Danny Bain zenés afrikai meséje

Danny Bain zenés afrikai meséje

Újabb három kiváló gyermektánccsoport következett, ezúttal a már említett Hubic-iskola növendékei, Gavriş Ramona tanárnő felkészítésében, tőlük láthattunk klasszikus balettet, de latinosabb és keleti egzotikumú modern táncot is.

Kiadósan lehetett uzsonnázni

Kiadósan lehetett uzsonnázni

Vass Timi koncertjét az MM Pódium operett- és slágerestje követte, a „Haccacáré”-ban Meleg Attila, illetve Molnár Júlia színművésznő szórakoztatták a közönséget.

Egzotikus tánc a Hubic-os lányoktól

Egzotikus tánc a Hubic-os lányoktól

Az est sztárvendége Radics Gigi volt, de volt még mellette No Cable- és Mohácsi Brigitta-koncert is, legvégül pedig retro diszkóban lehetett folytatni a bulizást.

Tóth Gábor