Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyheti ráhangolódás a várkertben

Nagyböjti lelkinapot szerveztek a nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum diákjainak tegnap. Ez a nagyheti ráhangolódásnak a második része a katolikus iskolában, ugyanis múlt hét szerdán a kisiskolásoknak tartottak hasonló foglalkozásokat.

nagyheti

Tegnap osztályok szerint szétosztva, több csoportban vettek részt a diákok a nagyheti elmélkedéseken, miséken. A IX.–XII. osztályos diákok egy része a Szent László-templomban, másik része a vártemplomban vett részt a foglalkozásokon, közös imádkozáson. Délelőtt például Szabó Ervin atya vezetésével a IX.–XII. osztályos, közélelmezés és szakács tagozatos diákok a keresztút stációit mutatták be a vársáncban, más osztályok pedig más atyák vezetésével (Pék Sándor, Varga Sándor, Kruzslitz Imre, Bărbuţ Péter) a kápolnában, a fizika laborban, a Szent László-templomban vagy az udvaron járták be a keresztút állomásait. Délben a vártemplomban szentmisét tartottak, melyen valamennyi osztály részt vett.

Szőke Mária