Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nagyarányú vereséget szenvedett a pólócsapat

Alig egy héttel azután, hogy bejutott a második számú európai kupa elődöntőjébe, a román bajnokságban játszott rangadót a váradi férfi vízilabdacsapat.

Rég nem látott „zakót” kapott a váradi együttes  (Fotó: Christian Sandor)

Rég nem látott „zakót” kapott a váradi együttes
(Fotó: Christian Sandor)

Kádár Kálmán együttese a bajnok Bukaresti Steaua otthonában szerepelt a hétvégén a Szuperliga őszi idényének zárófordulójában. Az első meccs hidegzuhanynak bizonyult a váradiaknak, akik csapnivalóan kezdtek, így a nagyszünetben kilenc (11–2) gól volt a bukarestiek előnye. A továbbiakban a cserejátékosok kaptak bizonyítási lehetőséget Kádár Kálmán edzőtől, a vége tízgólos vereség lett. Ekkora különbséggel még a nemzetközi porondon is ritkán kapott ki a kilencszeres bajnok váradi gárda. „Nem magyarázni akarjuk a bizonyítványunkat, de a fáradtság is közrejátszott a vereségben, főleg, ha annak mértékét vesszük figyelembe. Sok meccset játszottunk idén, és ezt leszámítva jónak mondható a teljesítményünk, kivéve ezt a kemény pofont, amibe beleszaladtunk” – mondta a meccs után Kádár Kálmán, a VSK-Digi edzője.

 

Statisztika

Bukaresti Steaua–Nagyváradi VSK-Digi 18–8 (7–2, 4–0, 4–3, 3–3). A fővárosiak gólszerzői: Muriszics – 5, Ghiban – 4, Vătrai – 3, Krinzman – 2, Buşilă, Filipovic, Rădoi, Ianc 1–1. A váradiaktól Mihnea Gheorghe, Aszanovics és Adrei Creţu kétszer, Cristian Dobre és Szabó István pedig egyszer volt eredményes. A tegnapi találkozó jóval szorosabb volt, sőt a váradiak két góllal vezettek a nagyszünetben (5–3), ám végül ezen is a fővárosiak bizonyultak jobbnak 9–8 arányban, így veretlenül vezetik a rangsort.

 

Körös SK-siker

A kizárólag fiatalokból álló váradi csapat, a Körös SK hazai medencében szerepelt a hétvégén. Eugen Băjenaru edző együttese megszerezte első győzelmét a bajnokságban a Kolozsvári Polit felülmúlva. A 11–9-es sikerből Bogdan Codilă három, Cristian Seichei két, Czenk Ferenc, Andrei Podină, Gabriel Indrieş, Şerban Oltean, Gui Zalán és Rareş Cosma pedig egy-egy találattal vette ki részét. A vendégeknél a volt Körös SK nevelés, Bogdan Palecu is gólt szerzett. A második találkozó ugyancsak szoros volt, a váradiak egy góllal (10–9) bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. A gólokat Gabriel Indrieş (3), Andrei Podină (2), Şerban Oltean (2), Alex Laza, Gergely László és Andrei Comsa (1–1) szerezték. A vendégeknél Paleacu (2) mellett ezúttal egy másik volt váradi, Gábor Norbert (3) is betalált.

A Szuperliga hetedik fordulójában: Bukaresti Rapid–Aradi Amefa 8–11, Brassói Sportul Corona–Bukaresti Dinamo 9–11 és 8–9, Körös SK–Kolozsvári Poli 11–9 (4–2, 3–1, 2–4, 2–2) és 10–9.