Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Nacionalizmussal vádol Bodea

A felsőház jogi bizottságának tagja lett Cristian Bodea, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei szenátora, aki pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: alkalmas a bizottsági tagságra, lévén, hogy 12 évig volt egy honatya irodavezetője, ismeri tehát a törvények és tervezetek szövegeit, valamint azért is, mert a bizottságok munkáját jogász szakemberek segítik. A bizottságokban többnyire politikai döntések születnek, mondta a szenátor, aki szerint a mentelmi jognak csak a honatyák nyilatkozataira kellene érvényesnek lennie. A szenátor szerint a mentelmi jog szabályozását a régi generáció alkotta meg, azért, hogy saját magát védje, s ezen változtatni kellene.

nacionalizmussal

A szenátor már szokásosnak mondható módon kritizálta Ioan Mang szociáldemokrata párti (PSD) megyei tanácsi alelnököt, majd Szabó Ödönnek, az RMDSZ megyei ügyvezető elnökének is nekitámadt, radikális nacionalistának nevezte Szabót azzal vádolta, hogy miatta akadtak el a PNL és az RDMSZ között az „úgynevezett” tárgyalások. Bodea szerint ugyanis mindössze annyi a tárgyalás tétje, hogy az RMDSZ-esek megszavazzák Mang leváltását, és elfogadják a váradi alpolgármesteri tisztséget, ehhez képes Szabó olyan elvárásokat támaszt, hogy a váradi kerülőutat hegyközpályi felé építsék meg, vagy, hogy a polgármesteri hivatal dolgozóinak egyharmada magyar legyen. A liberális szenátor egyébként kérdésre válaszolva beismerte: semmilyen dokumentumot nem látott, amiket elmondott, azokat „hallomásból” tudja.

Fried Noémi Lujza