Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Művészpalánták évadzárója

Gazdag kulturális programnak lehettek szem- és fültanúi mindazok, akik elmentek a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola kedd délutáni évadzáró ünnepségére, melynek a Nagyváradi Állami Filharmónia adott otthont. A balettől a modern és néptáncon át a komoly- és népzenei műsorokig mindenből adtak ízelítőt a tanulók.

Szülők, rokonok, barátok töltötték meg a koncerttermet. Volt, akinek még ülőhely sem jutott. Mivel egyetlen ablakot sem nyitottak meg és a klímaberendezés sem működött, percek alatt fullasztó hőség telepedett a teremben lévőkre. Ám ez sem tántorította el a publikumot attól, hogy a művészeti képességüket fejlesztő kis tehetségek produkcióit ki ne várják. A közel háromórás évzáró ünnepségen tehát teltház előtt léphettek színpadra a gyerekek, fiatalok, és mutathatták meg szeretteiknek mindazt, amit eddig elsajátítottak tanáraiktól.

muveszpalantak 1

A műsor első részében különböző korosztályú – 6 éves kortól egészen a 13 éves korosztályon felüliekig–, kezdőkből és haladókból álló balettcsoportoké volt a főszerep. Ezután komolyzenei produkciókat láthatott a közönség, melyek során zongoráztak, énekeltek, fúvós és vonós hangszereken játszottak a tanítványok, majd az iskola rézfúvósai is megcsillantották tehetségüket Dee Robert vezényletével. Ezt követően az éneké volt a főszerep. Slágereket hallhatott a publikum a diákok előadásában, például a Beatlestől. A műsor az iskola Blue Strings együttesének koncertjével zárult. Ők a Queen, a Led Zeppelin, a Beatles ismert dalaival, illetve egy saját szerzeményükkel léptek fel.

Az előadásokkal párhuzamosan a filharmónia folyosóján a képzőművészeti szak alkotásaiból összeállított tárlat is megtekinthető volt.

Sükösd T. Krisztina