Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Munkanélküli segély végzősöknek

A középiskolát az ebben a tanévben elvégzetteknek jár a munkanélküli segély júliustól, amennyiben június végéig jelentkeznek a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél, hogy bekerüljenek a hivatal adatbázisába. Ehhez szükséges az iskola elvégzését igazoló dokumentum (az sem gond, ha nem érettségizett le az illető diák) és a személyi igazolvány fénymásolata, egy háziorvosi igazolás, amely bizonyítja, hogy a végzős fiatal munkaképes, egy igazolás a fináncoktól, hogy nincs jövedelme, valamint egy egyszerű irattartó.

munkanelkuli 1

Mint megtudtuk, a havi 250 lejes munkanélküli segély hat hónapig jár, viszont amennyiben októbertől egyetemre megy az érintett, akkor ezt be kell jelentenie az ügynökségnél. Ez mindenkinek a saját felelőssége, ugyanis ha kiderül, hogy jogtalanul vette át a pénzt, azt utólag vissza kell fizetnie.

A végzősök Nagyváradon az intézmény Nadányi (ma Transilvaniei) utca 2. szám alatti székhelyén, illetve vidéken az élesdi, belényesi, margittai és nagyszalontai kirendeltségeknél jelentkezhetnek hétfőtől csütörtökig 8–16 óra között, pénteken pedig 8–13 óra között.

Sükösd T. Krisztina