Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Munkalehetőség börtönviselteknek is

Joggal mondhatjuk, hogy a Bihar Megyei Munkaelhelyező-ügynökség (AJOFM) tényleg mindenkire gondol, hiszen nemcsak a megyeszékhely munkakeresőit veszik nyilvántartásba, de az utóbbi hetekben megyeszerte vidéken is házról-házra járnak felmérni a munkanélküliek helyzetét, és az ünnepek előtt több megyei kisvárosban is tartanak állásbörzéket.

munkalehetoseg

A legfrissebb ötlet, amiről a napokban tájékoztatást kaptunk: újraintegrálni a munkaerőpiacon a börtönviselteket. Hétfőn délben ennek jegyében tizenhét, várhatóan az elkövetkező három hónap folyamán szabaduló börtönviselt számára tartottak három cég bevonásával munkaügyi tanácsadást a lehetőség szerinti jövőbeni elhelyezkedésük érdekében. A Gigroup, a Yellow Stone, valamint a Consulting Shoes cégek jelentkeztek a nyílt párbeszédre azzal a 17 jelenleg még börtönbüntetését töltő polgárral, akik önként adták le írásos kérelmüket és szakmai önéletrajzukat a szabadulás utáni jobb boldogulás reményében.