Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Munkához láttak a váradi kosárlabdázok

Már az újév harmadik napján munkához láttak a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapatának tagjai. Cristian Achim munkáját idén is Milan Mitrovics másodedző és Igor Ranisavljev erőnléti tréner segíti.

Az idei első edzésen részt vevő kosárlabdázók

Az idei első edzésen részt vevő kosárlabdázók

 

Az első edzésen, amely másfél órás volt, minden külföldi játékos jelen volt, ám a csapat szakvezetői nem számíthatnak a csapat két román tagjára, Adrian Guţoaiára és Daniel Popescura. A szokásokhoz híven a felkészülést  Igor Ranisavljev irányítja, akinek az a a feladata, hogy megalapozza a játékosok erőnlétét. Emellett taktikai edzésekre is sort kerítenek majd az elkövetkező időszakban, de a hangsúly a fizikai felkészülésen lesz. Tegnap Silviu Lupsaveit, a csapat szélsőjét köszöntötték, aki 34. születésnapát ünnepelte.

 

Guţoaiának idénye véget ért

Átok sújtja a váradiakat, hiszen a 2014-2015-ös idényben eddig egyszer sem tudott teljes kerettel edzeni a VSK. Előbb a román válogatottat Eb-selejtezőn szereplő játékosok dőltek ki a sorból, majd a légiósok közül is többen megsérültek.

Dani Popescura kényszerpihenő vár, de remélhetőleg a hónap végén már csatlakozhat majd a társakhoz. A 24 éves Adrian Guţoaia alapemberként érkezett a VSK-hoz tavaly nyárom, ám hamar megsérült (pedig a válogatott meccseken remek teljesítményt nyújtott), így nem állhatott Cristian Achim edző rendelkezésére. Felépülését követően nem nyerte vissza teljes kapacitását, s bár 17 meccsen lépett pályára a VSK színeiben, nem teljesítménye jóval elmaradt a várakozásoktól. A 11 bajnoki találkozón alig 2,5 pontos átlagot, míg a hat Eurochallenge meccsen 3 pontos átlagot hozott a kosárlabdaázó, akinél az év végén komoly sérülést diagnosztizáltak. A térszalagszakadás miatt  Guţoaia számára véget ért a 2014-2015-ös idény.

Bogdan Ţibîrnă a harmadik hazai játékos, aki nem léphet pályára a váradiaknál. Ő a bajnokság második fordulójában, a címvédő Asesoft elleni meccsen szenvedett súlyos térdsérülést, így meg kellett műteni, emiatt pedig hosszú kihagyás vár rá. Bár az év végén már elkezdte a rehabilitációt, nem valószínű, hogy egyetlen találkozón is segíteni tudná majd a csapatot.

Ţibîrnă

Ţibîrnă után…

Guţoaiara sem számíthat a VSK

… Guţoaiara sem számíthat a VSK

Kemény program

A VSK január 14-en, szerdán játssza első bajnoki meccsét az idei évben. Az ellenfél a sereghajtó Kolozsvári Universitatea lesz. Ezt követően a címvédő otthonába látogat majd a csapat (január 17), majd pedig a Kolozsvári UBT (január 24.) és a Nagyszebeni Atlassib (január 31.) együttesével játszik a gárda az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A további program: a Steaua ellen (február 7., idegenben), a Temesvári Timba ellen (február 14., hazai pályán), a Târgu Jiui Energia ellen (február 21., idegenben), a Marosvásárheli KK ellen (február 28., hazai pályán), a Medgyesi Gaz Metan ellen (márvius 4., idegenben), a Craiovai SCMU ellen (március 7., idegenben), a Piteşti-i BCMU ellen (március 14., hazai pályán), a Temesvár KK ellen (március 21., idegenben). A március 28-án sorra kerülő zárófordulóban szabadnapos lesz a váradi együttes, így addig mindenképpen biztosítania kell majd helyét a rájátszásban. Az őszi idényt követően a VSK ötödik helyen áll a rangsorban (mérlege 7 győzelem és 5 vereség), ám a küzdelem rendkívül szoros, s 13 résztvevő gárda közül 12-nek van esélye a legjobb nyolc közé kerülésre.

 

Kupameccsek a képernyőn

Az idei első hivatalos találkozói a Román Kupa negyeddöntői lesznek. Ma három találkozóra kerül sor:  Târgu Jiui Energia – Nagyszebeni Atlassib (18, Digi Sport), Bukaresti Steaua CSM EximBank – Marosvásárhelyi KK (20, Digi Sport), Temesvári Timba – Piteşti-i BCM U. A visszavágókat pénteken, szombaton és vasárnap játsszák. A Ploieşti-i Asesoft – Kemesvári KK párharc mérkőzéseit márciusban rendezik meg, mivel az Asesfot az Eurocupban szerepel.