Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Múltidéző szüreti vigalom Nagykágyán

A már többéves hagyománnyal rendelkező szüreti táncos találkozó az idei esztendőben másképpen lett megszervezve Nagykágyán.

MultidezoA szüreti vigasságok őszi forgatagában a nagykágyai ifjúsági szervezet, a NISZ az idén a Bihar megyei VIDIFISZ segítségével szervezte meg a több évtizedes múltra visszatekintő mulatságot.

A rendezvény október 12-én, szombaton, a reggeli órákban kezdődött. A falu fiataljai népviseletben járták be a települést, nótaszóval hívogatva a lakosokat az esti rendezvényre, ugyanakkor köszöntve az őszt, a betakarításból éppen hazafelé tartó embereket. A közös éneklésbe belefáradt fiatalokat a kora esti órákban vacsorával vendégelték meg a szervezők. Este 8 óra tájékán kezdtek gyülekezni a mulatságra a vendégek. Német István főszervező ez alkalommal azokat a táncosokat hívta meg, akik az elmúlt évtizedekben megtartott szüreti vigasságok során felvonultak Nagykágya utcáin. A rendezvényre meghívást kaptak a támogatók, RMDSZ-es elöljárók, illetve mindazok, akik különböző módon segítséget nyújtottak eme hagyományőrző rendezvény megszervezésében. Az esti programra megérkezett Szabó Ödön parlamenti képviselő is, aki köszöntötte a táncosokat, a meghívottakat és minden érdeklődőt. Bara László helyi református lelkipásztor Isten áldását kérte az esti bálra, mondhatni, belopta Isten igéjét a szórakozni vágyó fiatalok szívébe. Mindezek után a helybéli ifjak nótaelőadása következett, majd megnyitották a bált, s kezdődhetett a hajnalig tartó vigadalom, melyen a talpalávalót a Buli szerviz zenekar szolgáltatta.

A rendezvény egyik különlegessége az volt, hogy a gazdagon feldíszített bálteremben helyet kaptak azok a fotók, amelyek az elmúlt évtizedek táncos felvonulásait örökítették meg. A még fekete-fehér fotográfiákról ma már őszülő középkorú vagy éppen idősebb emberek fiatalkori képei mosolyogtak az érdeklődőkre.