Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mulatni tudni kell!

A fiatalok is példát vehetnének arról, milyen jól tudnak mulatni a szépkorúak. Erről tanúskodott az az őszi bál is, amelyet a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete (PMNYE) hagyományszerűen megszervezett szombaton a váradvelencei kultúrházban.

Megtelt a terem ünneplő szépkorúakkal

Megtelt a terem ünneplő szépkorúakkal

A 17 órától kezdődő mulatságra a terem több mint 150 vendéggel telt meg, a talpalávalóról pedig a Buliszerviz zenekar gondoskodott. A megnyitó előtt – melyet a szervező egyesület elnöke, Szilágyi Ibolya és Biró Rozália RMDSZ-es szenátor tartottak – már tetőfokára hágott a hangulat. Az ezüsthajúak korukat meghazudtoló módon vették birtokba a táncparkettet, még a nyolcadik X-et átlépők is ropták a táncot. Sőt, a férfiak igencsak el voltak kényeztetve, mert többségében nők, özvegyasszonyok voltak jelen. A terített asztalok hamar megteltek otthonról hozott finomságokkal: sós és édes süteményekkel, zamatos házi borokkal és szintén házi készítésű meggylikőrrel és szilvapálinkával. Igazi családias hangulat alakult ki az asztaltársak között, hiszen nemcsak az otthonról hozott finomságokkal kínálták egymást, hanem gondolataikat, problémáikat és jókedvüket is megosztották egymással.

robotolimpiara 2

Biró Rozália az esemény kezdése után bő másfél órával érkezett. Üdvözölt mindenkit, majd megköszönte az egyesület (PMNYE) működtetése iránti lelkesedést. Elmondta, hogy nagy szükség van arra, hogy közösségünkben megtaláljuk azokat a biztos pontokat, ahol jelen tudunk lenni. Arra is kitért, hogy iskoláinkat veszély fenyegeti. „Ugyanott vagyunk sajnos, ahol 26 évvel ezelőtt. Hogy az iskoláinkat veszély fenyegeti. Jelen esetben a marosvásárhelyi római katolikus iskolát próbálják bezárni. Éppen ezért is tüntettünk ma 15 órakor az Ady múzeum előtt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szükség van a magyarság összefogására. Iskolákat és egyházi iskolákat fenyeget a bezárás veszélye. „Bár a ma este a szórakozásé, de feladatunk, hogy a közösséget, az emberi kapcsolatokat éltessék, összefogják. Ez azt mutatja, hogy idősödve is lehet egyenes gerinccel menni azon az úton, amin kell” – hangsúlyozta Biró.

Biró Rozália és Szilágyi Ibolya köszöntötték a jelenlévőket

Biró Rozália és Szilágyi Ibolya köszöntötték a jelenlévőket

Szilágyi Ibolya megköszönte az Éva Klub tagjainak is a jelenlétét, akik mintegy 40 személlyel gyarapították az est résztvevőinek számát, és akik minden vasárnap este mulatságot szerveznek tagjaiknak, szimpatizánsaiknak.

mulatni (tartalek)

Az est során minden résztvevő meleg vacsorát kapott és este 10 óráig lehetett táncolni, mulatni, nótázni.

Sükösd T. Krisztina