Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mozart és Bartók örök zenemágiája

Sok zenekedvelő látogatott el pénteken este a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) dísztermébe, ahol a Romániai Magyar Zenetársaság és a Partiumi Magyar Művelődési Céh Mozart–Bartók-hangversenyt szervezett. A zongorakoncert két fellépője Demény Balázs és Lászlóffy Zsolt volt, akik Wolfgang Amadeus Mozart és Bartók Béla szerzeményeiből válogatva tartottak koncertet.

Horváth István házigazdaként köszöntötte a hallgatóságot

Horváth István házigazdaként köszöntötte a hallgatóságot

A Partiumi Magyar Művelődési Céh nevében Horváth István köszöntötte a közönséget. Bevezetőjében elmondta, hogy a váradi hangverseny egy háromrészes koncertsorozat záró epizódja, a Romániai Magyar Zenetársaság (RMZT) a Mozart–Bartók Emléknapok keretében három hangversennyel tisztelgett ugyanis idén a két világhíres zeneszerző emléke előtt ismert és elismert művészek közreműködésével. A zenésztársadalom és a komolyzene kedvelői 2016-ban két jelentős, korszakalkotó zeneszerzőre emlékeznek, 260 éve született Mozart és 135 éve Bartók Béla. A két előadóművész, Demény Balázs és Lászlóffy Zsolt péntek esti nagyváradi koncertjén az alábbi repertoárt adta elő: Mozart: C-dúr szonáta négy kézre, K. 521; Bartók: 15 magyar parasztdal; Mozart: C-dúr szonáta négy kézre, K.19d; Bartók: Szabadban.

Szőke Mária