Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Motorostalálkozót tartottak a hullámstrandon

Bike Fest X3 címmel motorostalálkozót tartották az elmúlt hétvégén a püspökfürdői (ma Május 1. fürdő) hullámstrandon.

motorostalalkozot 1

Csütörtök estétől várták az érkezőket a hullámstandra a szervezők, a Hawks RC, az Eagle Bikers RC és az Invictus motorosklubok. A három Bihar megyei klub a Váradszentmártoni Polgármesteri Hivatal támogatásával szervezte meg a találkozót, melyre – mint az Schmidt Róberttől, a  Hawks RC elnökétől megtudtuk – a Bihar, Arad, Temes, Szilágy, Szatmár, Máramaros és Kolozs megye mellett több magyarországi klubból érkeztek motorosok, sőt volt hollandiai vendégük is.

A vasárnap reggel záródó találkozóra szombaton kora délután látogattunk ki, s bár sokan árnyékba húzódtak a hőség elől, a nagyszínpad előtt folytak a viccesebb-komolyabb vetélkedők. Apropó nagyszínpad: pénteken a nagyszalontai Galdiators Acoustic Band után a magyarországi rockélet egyik legnevesebb képviselője, Rudán Joe, utána az AC/DC romániai tribute bandje, a The R.O.C. K. koncertezett, szombaton pedig a könnyedebb rockzenét játszó Lavia Şchiopu és a nagyváradi NOR után a Cargo fellépésére készültek.

motorostalalkozot 2

Sajnos kisebb incidens is történt szombaton délután, mikor is két, a találkozóra tartó motorkerékpáros felborult Váradszentmártonban. Egyikük elvesztette a motorja fölött az uralmat és felborult, a másikuk pedig, hogy ne gázolja el társát, szintén a borulást választotta. Sem autós, sem gyalogos nem sérült meg a tulajdonképpen szerencsés kimenetelű balesetben, melynek érintettjei, bár zúzódásokat szenvedtek, információink szerint végül odaértek a találkozóra.

A hullámstrandon egyébként szombaton kora délután nehéz lett volna megszámolni a motorokat és a lóerőket. Odaérkezésünkkor épp egy pohár sör megszerzéséét folyt a verseny, nem is akárhogyan: a versenyzőt egy rugalmas textilszalaggal egy autóhoz kötötték, s ha ez nem jelentett volna szó szerint komoly visszahúzó erőt, a versenyzőnek egy habzó vízzel fellocsolt nejlonon kellett futni a sörért. Később a lassúsági verseny következett, ennek lényege, hogy a motorosoknak minél lassabban kellett hajtaniuk, anélkül, hogy lábukat letették volna a földre…

„Köszönet a jelenlévőknek, hiszen értük tartjuk a találkozót” – mondta indulásunk előtt Schmidt Róbert, a Hawks RC elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy már az őszi, szezonzáró gurulás részleteiről is egyeztettek, jövőre pedig mindenképen megszerveznék a két másik klubbal közösen az újabb találkozót.

Fried Noémi Lujza