Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Motorostalálkozó lesz Püspökfürdőn jövő hétvégén

Három Bihar megyei motorosklub, a Hawks MC, a White Volves MC és a Black Eagels MC közösen szervezi a június 14–16. között a püspökfürdői (ma Május 1. fürdő) hullámstrandon megtartandó motorostalálkozót.

A Bike Fest X3 elnevezésű találkozó részleteiről tegnap közös sajtótájékoztatón számoltak be a három klub képviselői, Lovassy Cseh László alelnök és Schmidt Róbert titkár (Hawks), Daniel Todoran és Adrian Papik alelnökök (White Wolves), valamint Ştefan Dulău elnök és Samuel Petrică klubtag (Black Eagles), akik azt is elmondták, ritka ugyan, hogy több motorosklub közösen szervezzen ilyen találkozót, közöttük azonban régóta példaértékű az együttműködés.

motorostalalkozo 1

A Black Eagles, a Hawks és a White Wolves képviselői közösen szervezik a találkozót

A kapunyitás június 14-én, pénteken 14 órakor lesz, aznap három együttes, a nagyszalontai Basic Faces, a nagybányai Replika és a nagyváradi Dutka András Band koncertezik majd. Szombaton 12 órakor motoros felvonulás lesz, a vasparipák Nagyváradon a tervek szerint a Ghillányi (ma Cantemir), a Sztaroveszky (Magheru), az Árpád vezér (Ştefan cel Mare), a Téglavető (Dacia), a Vitéz (Decebal) utcákon és a városközponton át motoroznak majd, és Félixfürdőre is kimennek. Aznap este szintén koncertekkel szórakoztatják a találkozó résztvevőit, a nagyváradi Blue Strings és Nor nevű csapatok mellett a magyarországi Iron Maidnem Tribute Band is fellép, és erotikus show is lesz. A koncertek tervezett kezdési ideje pénteken 19, szombaton 20 óra. A motorosokat természetesen vetélkedőkkel is várják, lesz például motoros szumó és beer jumping is.

A motorostalálkozóra 30 lej lesz egy belépőjegy, a motorkerékpárt vezető hölgyek pedig ingyen mehetnek be. A szervezők körülbelül ötszáz–ezer emberre számítanak Bihar, Kolozs, Szatmár, Máramaros, Arad stb. megyékből, de magyarországi és bulgáriai motorosok is jelezték érkezésüket. A strandot egyébként teljesen felújították, hangzott el, a klubok pedig információs pultokat működtetnek majd a találkozó idején.

Fried Noémi Lujza