Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mosolygó karácsonyt szerveznek a hölgyek

„Higgy a szívedben és a saját jóságodban” – ez a mottója annak a jótékonysági akciósorozatnak, amelyet idén negyedik alkalommal szervez meg az RMDSZ Nőszervezete. A Mosolygó karácsonyt! elnevezésű karitatív rendezvénysorozat Bihar megyei vonatkozásáról tegnap a nőszövetség három vezetője, Biró Rozália, Kéry Hajnal és Széll Gabriella tartott sajtótájékoztatót Nagyváradon.

Széll Gabriella, Biró Rozália, Kéry Hajnal

Széll Gabriella, Biró Rozália, Kéry Hajnal

Mint megtudtuk, az RMDSZ Nőszervezete megyénkben a karácsonyi ünnepek tájékán 3000–4000 embernek szeretne ajándékkal kedveskedni, főleg hátrányos helyzetű családok gyerekeinek, öregotthonok, szociális intézmények lakóinak. A jótékonysági akciókat már elkezdték, és karácsony első napjáig több Bihar megyei településen tartanak ünnepi műsorokkal, ajándékozással egybekötött találkozókat. A Mosolygó karácsonyt! jótékonysági találkozókra sor kerül Érmihályfalván, Belényesújlakon, Székelyhídon, Bályokon, Berettyószéplakon, Micskén, Tótiban, Szalárdon és Nagyváradon. A váradi találkozóra december 23-án kerül sor a filharmónia épületében, ahol a város magyar iskoláinak diákjai karácsonyi műsorral teszik hangulatosabbá a jótékonykodást.

A tegnapi sajtótájékoztatón Biró Rozália azt is elmondta, hogy az RMDSZ parlamenti frakciójában a következő mandátumra négy hölgy került be, rajta kívül Ambrus Izabella Brassó megyéből, Benkő Erika Kovászna megyéből és Csép Andrea Maros megyéből. Biró Rozália úgy vélte, azzal, hogy több nő tevékenykedhet a képviselőházban, remélhetőleg nagyobb esély nyílik arra, hogy a szociális érzékenységet megkövetelő kategóriákban – gyermek- és családvédelem, egészségügy, emberi jogok védelme – hatékonyabb törvényjavaslatok kerüljenek megszavazásra, mint eddig.

(szőke)