Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Montenegróban kezd a váradi férfi vízilabdacsapat

Kemény ellenfelek várnak a nyolcszoros román bajnok Nagyváradi VSK-Digi vízilabdacsapatára a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

Az Európai Úszószövetség (LEN) székhelyén, szerdán elkészítették a következő szezonra szóló Bajnokok Ligája sorsolást. A VSK-Digi a B csoportba került a montenegrói, a francia és az orosz bajnok valamint a horvát és német ezüstérmes társaságában. A magyar OSC szintén kvalifikációs tornát játszik, a Szolnok később kapcsolódik be, az Eger pedig ismét eleve főtáblás.

A továbbjutásért küzd a VSK-Digi

A továbbjutásért küzd a VSK-Digi

A B csoport mérkőzéseit Montenegróban, Hercegnovi városában rendezik meg szeptember 26–28. között. Íme, a teljes menetrend, A csoport, Marseille (Franciaország): Radnicski Kragujevác (szerb), Posillipo (olasz), OSC (magyar), Szpartak Volgográd (orosz), Marseille (francia), Tbiliszi (grúz); B csoport, Herceg Novi (Montenegró): Mladost Zágráb (horvát), Hannover (német), Nagyvárad (román), Montpellier (francia), Sintez Kazany (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói).

A csoportok első öt helyezettje jut tovább, a második kvalifikációs körbe, ahol a következő csapatokhoz csatlakoznak: Primorje Rijeka (horvát), Duisburg (német), Szolnok (magyar), Pro Recco (olasz), Crvena Zvezda (szerb), Isztambul (török).

(Az első kör kiesői, hatodik helyezettjei az Eurokupában folytathatják.)

A második körben (október 17–19-én) négy csoportban küzdenek a csapatok, s mindenhonnan ez első kettő jut tovább a kvalifikáció harmadik körébe, ahol már egyenes kieséses páros mérkőzések lesznek (csoportelsőhöz csoportmásodikat sorsolnak). A páros mérkőzések időpontja: október 29. és november 12.

E versenysorozat végén derül ki annak a négy csapatnak a kiléte, amely főtáblára kerül. Mint ismeretes, a főtáblán való szereplés jogát több klub három évre megvásárolhatta, ők természetesen itt kapcsolódnak majd be a küzdelemsorozatba. Név szerint: Jug Dubrovnik (horvát), CNA Barceloneta (spanyol), Spandau Berlin (német), Olympiakosz Pireusz (görög), ZF–Eger (magyar), Brescia (olasz), Partizan Belgrád (szerb), Galatasaray Isztambul (török).