Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Montenegróban készülnek a VSK-Digi vízilabdázói

Mától vasárnapig Herceg Noviban készül a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata. Kádár Kálmán együttese a közelgő Bajnokok Ligája selejtezőre alapoz. A váradiak edzőpartnere a montenegrói bajnok Jadran Herceg Novi lesz, amellyel edzőmeccset is játszik majd a VSK-Digi.

Raul Gavriş...,

Raul Gavriş…,

Szabó István...

… Szabó István…

... és Kováts Viktor, három tehetséges váradi vízilabdázó, aki lehetőséget kap a bizonyításra a bajnokcsapatban

… és Kováts Viktor, három tehetséges váradi vízilabdázó, aki lehetőséget kap a bizonyításra a bajnokcsapatban

 

Bajnoki cím és fiatalítás

Kádár Kálmán vezetőedző egyelőre az újdonsült világbajnok kapusra Gojko Pijetlovicsra nem számíthat a felkészülésben. Utóbbi pár napos pihenőt kap, hiszen alig négy napja fejezte be a szerb válogatottal a Kazanyban megrendezett világbajnokságot. „Pijetlovicsra nagy szükségünk lesz az idény során, ezért kapott pihenőt, hogy a legjobb formában legyen a tétmeccseken” – mondta a VSK-Digi szakvezetője, aki a montenegrói tornán Dorin Creţura és a még ifjúsági korú tehetségre, Raul Gavrişra számít.

Kádár, aki két éve edzőként is dolgozott a Körös SK ifjúsági csapatánál, bizonyítási lehetőséget ad a helyi nevelésű vízilabdázóknak. A tavalyi csapatban már ott volt Szabó Roland és Bogdan Remeş, idén Raul Gavrişra, Szabó István és Kováts Viktor kap bizonyítási lehetőséget. „Az eredmények mellett, hasonlóan fontos cél, hogy teret nyújtsunk a helyi tehetségeknek” – vallja Kádár Kálmán, aki szerint a tizedik bajnoki cím elhódítása mellett, a Bajnokok Ligája szereplés a csapat idei legfőbb célkitűzése.

 

Máltán kezdenek

A BL-selejtező 2015–2016-os idényének selejtezőjében szeptember 4–6. között kerül sor az első fordulóra. A román bajnok Nagyváradi VSK-Digi Máltán kezdi meg a küzdelmet, ellenfelei az olasz Verona, a montenegrói Budva és a házigazda La Valetta lesz. A montenegrói Herceg Noviban és a grúz fővárosban, Tbilisziben szintén lesz selejtező, előbbiben a Jadran (montenegrói), a Mladost (horvát), a Volgográd (orosz) és a Montpellier (francia), utóbbiban a Lokomotiv (grúz), az OSC (magyar), a Hannover (német) és a Marseille (francia) érdekelt. A csoportok első három helyezettje jut tovább a második körbe, amelynek mérkőzéseit szeptember 18–20. között játsszák, 16 csapat részvételével. Az első körből továbbjutó kilenc gárdához csatlakozik a horvát Rijeka, a német Duisburg, a görög Vuliagmeni, a magyar Szolnok, a szerb Kragujevác, a spanyol Szabadell és az olasz Brescia.

A négy négyes csoportból az első és a második helyezett jut a főtáblára, amelyen már nyolc gárda automatikusan ott lesz. Utóbbiak a horvát Jug Dubrovnik, a német Spandau, a görög Olympiakosz, a magyar Eger, a szerb Partizan, a spanyol Barceloneta, a török Galatasaray és a címvédő olasz Pro Recco.