Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Montenegró is „lemosta” a román pólóválogatottat

A szerbek után a montenegrói válogatott is lemosta a pályáról a román vízilabdacsapatot a Világliga selejtezőjében. A kedden este lejátszott meccsen 13–2-re nyert a délszláv gárda.

Váncsik is bemutatkozott a román felnőtt válogatottban

Váncsik is bemutatkozott a román felnőtt válogatottban

 

A román válogatottba egyetlen Váradon játszó vízilabdázót hívott be Dejan Sztanojevics szövetségi kapitány. Az aradi gyökerekkel rendelkező, ám jelenleg a VSK-Digi együttesét erősítő Váncsik Levente először kapott bizonyítási lehetőséget a nemzeti csapatban, amelynek gerincét a fővárosi játékosok adták. Mindez annak ellenére, hogy a szövetségi kapitány fiatalítást jelentett be, ám kihagyta a keretből a váradi tehetségeket. A Montenegró elleni csapat kapuját a Váradról elszármazott, jelenleg a Dinamóban játszó Marius Tic védte, mellette a Brassóban vízilabdázó, szintén volt Körös SK-s Şerban Abrudan kapott játéklehetőséget a találkozón. Érdekesség, hogy míg a hazaiak nyolc emberelőnyükből ötöt tudtak gólra váltani, addig a románok hét fórjukból sem tudtak találatot elérni.

 

A szerbek ellen

Legközelebb az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb csapat lesz az ellenfél méghozzá a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában. A február 13-án sorra kerülő találkozón várhatóan telt ház lesz, s ekkor még egy VSK-Digi játékost láthatnak majd a nézők: Gojko Pijetlovics, a váradi gárda hálóőre ezúttal a vendégek kapuját óvja majd a góltól. A férfi válogatott többéves szünet után tér vissza Nagyváradra. Dejan Sztanojevics együttese február 8-án érkezik majd a városba egy központosított felkészülésre, a világliga meccs után viszont el is utazik Bukarestbe, ahol majd a csehekkel méri össze erejét, ezúttal már Európa-bajnoki selejtezőn. Utóbbi találkozóra február 24-én kerül majd sor.

 

Eredmények

A világliga selejtezőjének eredményei, az A csoportban: Montenegró–Románia 13–2 (1–0, 2–0, 3–2, 7–0), gólszerzők: Vidovics, Draskovics, Misics, Ivovics 2-2, Radovics, Ukropina, Petkovics, Cuckovics, Murisics, illetve Ghiban és Vl. Georgescu, Szerbia szabadnapos volt, az állás: 1. Szerbia (6 pont), 2. Montenegró (3), 3. Románia (0); a B csoportban: Németország–Horvátország 4–13 (0–6, 0–3, 2–3, 2–1), gólszerzők: Korbel 2, M. Stamm, Restovics, ill. X. Garcia 3, Vukicsevics, Buljubasics, L. Fatovics 2–2, Loncsar, Buha, Vrlics, Benics, Oroszország szabadnapos volt, az állás: 1. Horvátország (6), 2. Oroszország (2), 3. Németország (1); a C csoportban: Magyarország–Spanyolország 9–8 (2–2, 3–2, 3–3, 1–1), gólszerzők: Manhercz K., Zalánki, Vámos 2–2, Török, Bátori, Bedő, ill. Mallarach 3, Tahull 2, Munarriz, del Toro és Fernandez. Hollandia szabadnapos volt, az állás: 1. Magyarország (6), 2. Spanyolország (3), 3. Hollandia (0). A magyar csapat legközelebb március 20-án játszik a hollandok ellen, ugyancsak hazai közönség előtt, majd pedig április 10-én Spanyolországban zárja a küzdelmet. A csoportgyőztesek jutnak be a Világliga nyolcas döntőjébe.