Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Módosították a megyei költségvetést

Módosították Bihar megye költségvetését a megyei önkormányzat kedden megtartott augusztusi ülésén. A büdzsének mind a bevételi, mind a kiadási oldalát 52,8 millió lejjel növelték. A bevételek közül 6,9 millió lej például a jövedelemadó visszaosztásából származik, az áfa visszaosztásából származó 15,1 millió lejt az állami költségvetés módosítása nyomán felmerülő költségekre fordíthatnak, 6,7 millió lejt ugyanabból a forrásból célzottan útjavításra használhatnak, 17 millió lejt a Margitta–Tasnád (Szatmár megye) közötti út munkálatainak kifizetésére, 4,5 millió lejt pedig a megyei elektronikus közszolgáltatások hatékonyságának növelésére fordíthatnak.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

A kiadások között szerepel például a 455 ezer lej az érmihályfalvi inkluzív oktatási központ 2015/2016-os tanévi indítására, 1,3 millió lejt kap a nagyváradi repülőtér. A kulturális intézményeknek is jut a módosítás nyomán pénz, a Körösvidéki Múzeum például hárommillió lejt kap a székhelyfelújításra és belső munkálatokra, külön 70 ezer lejt szintén belső munkálatokra, s további tervezésekre újabb 31 ezer lejt. A révi barlang tisztítására és fenntartására 99 ezer lejt kap szintén a múzeum, az intézmény személyzeti költségeit pedig 128 ezer lejjel egészítették ki. Szintén személyzeti költségekre a Regina Maria Színház 217 ezer lejt, a Szigligeti Színház és a Nagyváradi Állami Filharmónia 161-161 ezer lejt kapott többek között.

Fried Noémi Lujza