Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Módosították a költségvetést

Ismét módosították Nagyvárad költségvetését a helyi önkormányzati képviselőtestület tegnap megtartott augusztusi ülésén.

Többek között bekerült a büdzsébe az a 45 ezer lejes összeg, amivel a Nemzeti Liberális Párt támogatta a Váradszentmártonnal való egyesülésről szóló, június 14-i népszavazás megszervezését. A Városi Spoprtklub is gazdagodott, vállalkozások és magánszemélyek összesen 118,1 ezer lejjel szponzorálták a klubot, ebből 45 ezer lejt a kosárlabdacsapat kap, a fennmaradt összeggel a vízipólósokat támogatják. A megyei kórház ötezer lejes, a városi kórház pedig 1500 lejes támogatást kapott.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

A polgármesteri hivatal műszaki igazgatósága 26,5 ezer lejes kiegészítést kért a zöldövezetek karbantartására, és 27,94 ezer lejes kiegészítést a Szentandrási úti  és aradi úti felüljárók készítésére. Az Ingatlankezelő Igazgatóság 65 ezer lejt igényelt a Körös (ma T. Vladimirescu) utcai parkoló beléptetőjének megvásárlására.

A költségvetésbe ugyanakkor két összeg is érkezett az adóhivataltól, 939,4 ezer lej a jövedelemadó visszaosztásából, több mint kétmillió lej az általános forgalmi adó visszaosztásából származik.