Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Modern hulladéktárolót nyitottak Nagyváradon

Csütörtökön megnyitották a nagyváradi Thurzó Sándor utcai szelektív hulladéktárolót, melyet terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatón mutatott meg Florin Birta váradi alpolgármester.

Ez a modern hulladéktároló az első a nagyváradi önkormányzat által meghirdetett száz, a centenáriumot ünneplő projekt közül.

modern

Florin Birta úgy vélte ez egy európai szintű, modern hulladékgyűjtő-központ, mely elősegíti, hogy az eddigieknél szelektívebben gyűjtsék be a hulladékokat a lakosoktól, és ezáltal a környezetet is óvják. A hulladéktároló hétfőtől szombatig tart ezután nyitva, nyári időszakban, márciustól októberig reggel nyolctól este nyolcig, a téli időszakban a novembertől februárig pedig reggel kilenctől délután öt óráig. A hulladékot begyűjtő hely létrehozását a RER Ökológiai Szolgáltató Rt. saját költségvetéséből finanszírozta, a várossal kötött újabb szerződésben vállalva, hogy a következő négy évben 850 ezer eurónyi beruházást végeznek a városban. A tároló működtetése havi tízezer euróba kerül majd a városnak. Más helyeket is keresnek a városban, ahol hasonló tárolókat létesíthetnek majd. Az alpolgármester rámutatott arra is, hogy a nagyváradi önkormányzat tervbe vette, hogy jövőre száz projektet valósít meg, ezzel is a román nagy egyesülés száz éves évfordulóját szeretnék kihangsúlyozni, és a szelektív hulladéktároló telep megnyitása az első projekt a száz tervbe vettből