Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mit lehet, mit szabad…?

Akarva-akaratlanul mindannyian megszoktuk hogy Nagyvárad központja egy nagy sánccá, bűzölgő, munkateleppé vált. Látva minden egyes nap, mi történik vagy mi nem, az a kérdés fordul meg a fejemben (és talán nemcsak az enyémben), hogy mikor lesz ennek már vége? Mar unom, és meggyőződésem szerint minden váradit az elviselhetőség határára taszít ez a sok tehetetlenség. A főtéren két-három munkást látok téblábolni (és vajon hányat fizetnek), miközben sörösüvegek hányódnak szerteszét.

mit lehet 1

Örömmel elmondhatom, hogy a villamos végre közlekedik. Huh, milyen nagy teljesítmény! Érthető módon senki nem mászkál szívesen az építőtelepen azért, hogy vásárolhasson, pénzügyeit elintézhesse vagy szórakozzon a városközpontban. Még a pillepalackokat gyűjtők is megnézik, hogy az ott eldobott üvegeket összegyűjtsék-e vagy sem egy pár lejért…

Mindent egybevéve is érdekes újdonság került ma a központ kellős közepére. Ha valaki autójavító műhelyt nyitna, mindenféle-fajta iratokért és engedélyekért kell futkosnia. Csak azt kérdezném, hogy hol vannak a hatóságok, hogy tudott az autó tulajdonosa oda behajtani? Úgy tűnik, hogy a központban lehet autót javítani, olajat cserélni. A futószöget beállítani nem ajánlom… Úgy tűnik, vannak gödrök, amelyeket mintha bérmentesen autójavításra ástak volna ki a nagyváradiak részére! Vegülis ki dönti el, mit lehet, mit szabad tenni…?

Becsky István