Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Mintha otthon lettem volna”

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete a Nagyváradi Magyar Diákszövetséggel és a nyíregyházi Mandala Dalszínházzal közösen negyedik alkalommal szervezi meg a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivált a várbéli szabadtéri színpadon. Pénteken este a Magyar Zenés Színház előadásában Oszvald Marika, Lukács Anita, Teremi Trixi, Bozsó József, Vadász Zsolt, valamint a színház tánckara feledhetetlen előadással szolgált a várszínházat zsúfolásig megtöltő közönségnek.

Az Operett Expressz című nagy sikerű produkció egyik főszereplője volt Bozsó József színész, rendező, a Magyar Zenés Színház vezetője. Az előadás után elmondta: „a nagyváradi közönség mindig is nagyszerű. Tavasszal voltunk már itt, akkor is fantasztikus volt a közönség.”

Bíró Norbert felvétele (oradealife.ro)

Bíró Norbert felvétele (oradealife.ro)

A neves színész, énekes jól érezte magát a bihari megyeszékhelyen. „Mindig, amikor Erdélybe vagy a Felvidékre megyek, kitörő a hangulat. A határon túli magyarok között nagyobb a szeretethullám. Nyitottabbak az emberek, barátságosabbak, egyszerűbbek – a szó jó értelmében –, befogadóbbak. Jó azt érezni, hogy szinte szétrobban a nézőtér egy-egy dal után. Ünnep ez. A magyar műfaj, az operett igazi ünnepe. Mindig feltöltődve jövök haza Nagyváradról, mely egy különleges város.”

Bozsó József hozzátette: „a történelmi helyszín picit visszavezetett a múltba, mintha otthon lettem volna… Trianon előtt. Nehéz szavakba önteni az érzést. Érezni kell, hogy amikor az ember felmegy a színpadra, mintha a családja körében ülne le. A nagyváradi közönség körében árad a feltétel nélküli szeretet, és ettől mi is lazábban, feldobottabban játsszuk a szerepünket, így még többet tudunk beleadni.”

A Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál következő előadása az Oscar, az azonos című filmvígjáték színpadi adaptációja. Főszerepben Józsa Imre és Vándor Éva, továbbá Csarnóy Zsuzsanna, Zöld Csaba és Blazsovszky Ákos. Az előadásra a korábban meghirdetett időponttól eltérően – objektív okok miatt – július 27-én, hétfőn 21 órától kerül sor a várbéli nyári színházban.